Επέστρεψε στις νίκες ο Πανιώνιος

Με τον Παναγόπουλο ξανά στον πάγκο του και τον Αραβίδη να πετυχαίνει... ενάμιση γκολ, ο Πανιώνιος επικράτησε 2-1 της Βέροιας και επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Ο Καντιμοίρης από... ωραίος έγινε μοιραίος για τους φιλοξενούμενους, καθώς έχασε την  μπάλα από τα χέρια του στο νικητήριο τέρμα του Αραβίδη (84'). Ο τελευταίος στο πρώτο γκολ των "κυανέρυθρων" επιχείρησε το σουτ, με τον Γεωργιάδη να βρίσκει την μπάλα πάνω στο τρέξιμο και να την στέλνει στα δίχτυα της ομάδος του (22'). Ο Μπεν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου είχε ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι που έκανε ο Καμπάνταης.

Τα αρχικά πλάνα

Με 4-2-3-1 παρατάχθηκε η Βέροια στον αγωνιστικό χώρο. Συγκεκριμένα ο Καντιμοίρης κάθισε  κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Αποστολόπουλο, Σισοκό, Μπάρμπα, Γεωργιάδη. Σιόντης και Οστοϊτς ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Καλτσά στα δεξιά, τον Παυλίδη στα αριστερά και τον Ζεζίνιο πίσω από τον Μπεν   

Με το ίδιο σύστημα και ο Πανιώνιος. Ο Ανέστης υπερασπίστηκε τα γκολπόστ της ομάδας του, με τον Λαμπρόπουλο στα δεξιά της άμυνας, τον Κούρο στο αριστερό και τους Ζαχαράκη, Αυλωνίτη ανάμεσα τους. Μητρόπουλος και Κούρντι τοποθετήθηκαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Κούρο στα δεξιά τον Αραβίδη στα αριστερά και τον Κολοβό πίσω από τον Καμπάνταης, ο οποίος πήρε τη θέση του Γιάννου στην 11αδα. Ο τελευταίος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και τελικά δεν κατάφερε να ξεκινήσει το ματς.

Η Βέροια μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Είχε την κατοχή, πίεζε ψηλά και προσπαθούσε από τα άκρα να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να διατηρήσει την μπάλα στην κατοχή του και βρισκόταν συνεχώς σε θέση άμυνας.

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, αλλά δεν είχε πολλές αξιόλογες φάσεις, καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια και σπαταλούσαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιαζόταν.

Τελικά ο Πανιώνιος έχοντας και την τύχη στο πλευρό του στο 22' κατάφερε να μπει σε θέση οδηγού στο σκορ. Μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Καμπάνταη, ο Αραβίδης πλάσαρε τον Καντιμοίρη, η μπάλα πήγαινε πλάγια, αλλά χτύπησε στα πόδια του Γεωργιάδη που έτρεχε προς το τέρμα και κατέληξε στα δίχτυα. Επτά λεπτά αργότερα Ο Καντιμοίρης έδιωξε εντυπωσιακά το φάουλ του κολοβού και επέτρεψε στη "βασίλισσα του βορρά" να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι ο Πανιώνιος θα πήγαινε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με το προβάδισμα ήρθε το χέρι του Καμπάνταη για να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Μπεν στις καθυστερήσεις δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και ευστοχώντας από την άσπρη βούλα έκανε το 1-1.

Στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες είχαν αναλωθεί σε σωρεία λαθών, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ούτε μία τελική προσπάθεια. Οσο περνούσαν τα λεπτά ο Κολοβός αναλάμβανε δράση και ο Πανιώνιος ανέβαζε ταχύτητα πιέζοντας τη Βέροια.

Ο Καντιμοίρης έδειχνε ανίκητος πραγματοποιώντας εκπληκτικές αποκρούσεις, ενώ η μπάλα του έκανε και το χατίρι στο 61' όταν από φάουλ του Κολοβού, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του. Τα πράγμα τα χειροτέρεψαν για το σύνολο του Ντόστανιτς, καθώς στο 77' ο Σισοκό αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Σε αντίθεση με άλλες φορές φέτος, ο Πανιώνιος κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή και να φτάσει στη νίκη. Ο Καντιμοίρης στο μοναδικό του λάθος στο παιχνίδι έδωσε την ευκαιρία στον Αραβίδη να πετύχει ένα εύκολο γκολ και να χαρίσει τη νίκη στον Πανιώνιο, ο οποίος έφτασε τους 20 βαθμούς και στην 9η θέση. Αντίθετα η Βέροια έμεινε στην προτελευταία θέση έχοντας 13 βαθμούς. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 78΄ Σισοκό (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καμπάνταης, Αυλωνίτης - Σισοκό, Καλτσάς, Σιόντης, Μπεν

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: (Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός, Ζαχαράκης (63΄ Παναγιωτούδης), Μητρόπουλοςν (83΄ Λάζνικ), Ντούνης (87΄ Παντίδος), Αραβίδης, Καμπάνταης
ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Παυλίδης (86΄ Μάνος), Αποστολόπουλος, Σιόντης (77΄ Βεργώνης), Σισόκο, Γεωργιάδης, Μπεν, Ζεζίνιο, Καλτσάς, Όστοϊτς, Μπάρμπας

πηγή: novasports.gr