Κάντας: Αφού πήρα εγώ μίζες, σίγουρα πήραν και οι άλλοι

Για τρίτη μέρα συνεχίζεται η απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, για παράνομες αμοιβές που έλαβε για προμήθειες του υπουργείου Άμυνας, με τις αποκαλύψεις για μίζες εκατομμυρίων να διαδέχονται η μία την άλλη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων, ο κ. Καντάς φέρεται να απαντά στους ανακριτές της υπόθεσης, στις ερωτήσεις που δέχεται για ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση των μαύρων χρημάτων που δόθηκαν για αγορές όπλων, με το λογικό ισχυρισμό ότι “αν πήρα εγώ, θεωρώ απίθανο να μην πήραν οι - ιεραρχικώς - από πάνω και οι από κάτω”.

Ο Αντώνης Κάντας, που παρέμεινε στη θέση του επί τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων υπουργού 'Αμυνας από το Γιάννο Παπαντωνίου, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον 'Ακη Τσοχατζόπουλο, φέρεται να επισημαίνει ότι επί υπουργίας Παπαντωνίου δεν υπέγραψε καμία σύμβαση, καθώς ο υπουργός ουσιαστικά τον είχε “στον πάγο”.

Το πρώην στέλεχος του υπουργείου, που χθες κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση του λογαριασμού στην Σιγκαπούρη, φέρεται ήδη να “μίλησε” στον ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή για διακίνηση “πολλών εκατομμυρίων μαύρου χρήματος”, ενώ φέρεται να έχει δώσει στην ανάκριση στοιχεία για περίπου δέκα εξοπλιστικά προγράμματα, για τα οποία έγιναν “ωφέλιμες πληρωμές” πολλών εκατομμυρίων.

Επίσης, ο κατηγορούμενος φέρεται να έδωσε στοιχεία με ονοματεπώνυμα εμπλεκομένων που είχαν ρόλο μεσαζόντων και να έχει κατονομάσει εκπροσώπους offshore εταιριών που διαχειρίζονταν μίζες εκατομμυρίων.

Η απολογία του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών διεκόπη το βράδυ της Πέμπτης και θα συνεχιστεί τη Δεύτερα.