Έγραψε ιστορία η Ράγια Καζαμπλάνκα, με την πρόκριση στον τελικό

Η πολύ μεγάλη έκπληξη που σημειώθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, που διεξάγεται στο Μαρόκο, έγραψε ιστορία.

Μόλις για δεύτερη φορά στα χρονικά, ομάδα από την Αφρική -η κάτοχος του αφρικανικού Champions League- θα βρεθεί στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της FIFA, μετά το 2010 και τον τελικό Ίντερ - Μαζέμπε.

Η οικοδέσποινα του θεσμού, Ράγια Καζαμπλάνκα νίκησε την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, Ατλέτικο Μινέιρο με σκορ 3-1 και προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου 21 Δεκεμβρίου και ώρα 21:30, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου.

Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν φοβήθηκαν τους αντιπάλους τους αλλά άνοιξαν το σκορ με τον Ιαζούρ στο 51ο λεπτό.

Ο Ροναλντίνιο αντέδρασε και ισοφάρισε στο 63', αλλά οι Βραζιλιάνοι δεν κατόρθωσαν να αποφύγουν μια οδυνηρή όσο και αναπάντεχη γι΄ αυτούς ήττα, καθώς με πέναλτι του Μουτουαλί στο 83' η Καζαμπλάνκα ανέκτησε το προβάδισμα και με τον Μαμπίντ στις καθυστερήσεις πανηγύρισε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία της διοργάνωσης.

Έτσι, για πρώτη φορά τόσο στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, όσο και του παλαιότερου Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, ο μονός τελικός θα διεξαχθεί στη φυσική έδρα της μίας εκ των δύο ομάδων.

Σχετικά Tags
FIFA