H αντίκα Αίβαλιώτη και οι πλαστές πινακίδες στο πάρκιν της Βουλής

Η υπόθεση σύλληψης του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη, έφερε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Μεταξύ αυτών και η καταγγελία της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, η οποία έκανε λόγο για την ύπαρξη αυτοκινήτου με πλαστές πινακίδες στο υπόγειο πάρκιν του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα όμως με το γραφείο τύπου του πρόέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, η κυρία Χρυσοβελώνη επικαλείται επιστολή, την οποία είχε στείλει από το Σεπτέμβριο του 2012, καταγγέλλοντας το περιστατικό και σε κανένα σημείο της δεν αναφέρεται στις πλαστές πινακίδες, αλλά στο χωροταξικό πρόβλημα, το οποίο δημιουργείται από τη στάθμευση οχημάτων, βουλευτών που δεν έχουν καμία οργανική σχέση πια με το Κοινοβούλιο.

Η επιστολή της αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι επικρατεί κατάσταση κορεσμού και ακυρώνεται ο λόγος ύπαρξής των θέσεων αυτών, που είναι η εξυπηρέτηση βουλευτών και εργαζομένων στη Βουλή, από άτομα που δεν έχουν καμία οργανική σχέση με το Κοινοβούλιο”, σημειώνει.

Σε όλα αυτά. η απάντηση που λάβαμε, επικοινωνώντας με το γραφείο του προέδρου της Βουλής, είναι ότι δεν έχει διαπιστωθεί καμία στάθμευση οχήματος με πλαστές πινακίδες. Σημειώνεται μάλιστα ότι :“Η επιστολή της βουλευτού δεν περιλαμβάνει καταγγελία για όχημα με πλαστές πινακίδες. Το όχημα με πινακίδες, στο οποίο αναφερόταν στην επιστολή της η κυρία Χρυσοβελώνη, ανήκε στον πρώην βουλευτή, τον κύριο Αϊβαλιώτη, ο οποίος δεν επανεξελέγη το 2012, και ειδοποιήθηκε να το απομακρύνει, κάτι που έπραξε εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος. Οι πινακίδες δεν είναι πλαστές. Είναι πινακίδες της ΦΙΛΠΑ για παλαιά - αντίκες αυτοκίνητα. Η επιστολή της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αφορούσε στο πρόβλημα στάθμευσης, που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές, πρόβλημα για το οποίο μεριμνούν οι αρχές τις βουλής”.

Σε απάντηση των όσων ανέφερε η κυρία Χρυσοβελώνη, το news.gr επικοινώνησε και με τον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κωνσταντίνο Αϊβαλιώτη, ο οποίος ανέφερε ότι: “Είναι ένα αυτοκίνητο, το οποίο δεν μου ανήκει πλέον, ενώ έφερε νόμιμες πινακίδες ως ιστορικό αυτοκίνητο. Σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίστηκε η κυρία Χρυσοβελώνη, ήταν ασφαλισμένο και δυσκόλευε τη λιμουζίνα της να αράξει στο γκαράζ”.

Όπως αναφέρει ο κύριος Αϊβαλιώτης, το συγκεκριμένο όχημα μάρκας BMW 1502 έχει πουληθεί. “Το αγόρασα 2.000 ευρώ και το πούλησα σε παραπλήσια τιμή. Ήταν ένα ταλαιπωρημένο αυτοκίνητο του '75. Όπως φαίνεται, όμως, πουλάει η ιστορία με τον κύριο Λιάπη με αποτέλεσμα να έχουμε τέτοια περιστατικά”.

Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή, το αυτοκίνητο υπάρχει καταγεγραμμένο στο τελευταίο πόθεν έσχες του, ενώ σήμερα ανήκει πια σε ιδιώτη. “Το αυτοκίνητο είχε αδειάσει από μπαταρία και απομακρύνθηκε πριν από έξι μήνες. όταν και βρήκα καλώδια για να μπορέσω να το ξαναβάλω μπρος και να το μετακινήσω”, τονίζει ο κύριος Αϊβαλιώτης.

“Εγώ τα αυτοκίνητα τα αγαπάω και τα δηλώνω. Δεν με ψάχνει το ΣΔΟΕ, όπως την κυρία Χρυσοβελώνη”, καταλήγει αφήνοντας αιχμές προς το πρόσωπο της βουλευτού.