Τα εισοδήματα του συνταξιούχου βουλευτή, Μιχάλη Λιάπη

Ο Μιχάλης Λιάπης συνελήφθη για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα, πως όταν ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα γιατί απέφυγε να ασφαλίσει το αυτοκίνητό του, όπως και γιατί δεν είχε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για το 4.000 κυβικών όχημά του, ο ίδιος φέρεται να απάντησε ότι “Δεν είμαι και φτωχός. Είμαι όμως συνταξιούχος”.

Το ποσό μηνιαίας δαπάνης για την κάλυψη συντάξεων βουλευτών, με βάση τα στοιχεία, τα οποία πρόσφατα διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, ανέρχεται στα 1.492.704,99 ευρώ (περιλαμβάνονται σύζυγοι και τέκνα).

Τα ίδια στοιχεία ανέφεραν ότι οι εξ ιδίου δικαιώματος συνταξιούχοι βουλευτές και ευρωβουλευτές είναι 475 και η μηνιαία δαπάνη για τις συντάξεις τους ανέρχεται σε 1.037.148,79.

Διαβάστε ακόμα: Όταν ο Λιάπης ονόμαζε τον Κώδικα Κυκλοφορίας "κανόνα ζωής"

Η μηνιαία σύνταξη του πρώην υπουργού

Συγκεκριμένα μηνιαία δαπάνη για 475 συνταξιούχους βουλευτές και ευρωβουλευτές ανέρχεται σε 1.037.148,79 ευρώ, προκύπτει ότι η βουλευτική σύνταξη ανέρχεται περίπου στα 2.200 ευρώ. Άρα και ο κύριος Λιάπης λαμβάνει κατά προσέγγιση αυτό το ποσό.

Τα περιουσιακά του στοιχεία με βάση το τελευταίο πόθεν έσχες

Σε αυτά μπορεί κανείς να αναφέρει και τα στοιχεία από το τελευταίο πόθεν έσχες για το 2011, του κυρίου Λιάπη. Συγκεκριμένα, τα εισοδήματά του ήταν 109.000 ευρώ. Ο υπουργός διατηρούσε καταθέσεις 6.255 στην τράπεζα Πειραιώς, 7.753 στην Alpha Bank και 32. 679 στην Εθνική Τράπεζα.

Επίσης είχε δηλώσει 28 ακίνητα σε Αθήνα, Μύκονο και Ευρυτανία, καθώς και τρία μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων και το τζιπ, το οποίο οδηγούσε σήμερα κατά την ώρα της σύλληψής του.

 

Διαβάστε ακόμη: Συνέλαβαν το Μιχάλη Λιάπη

Διαβάστε ακόμη: Πώς συνέλαβαν το Μιχάλη Λιάπη