Κουτσούμπας: Να στηριχθεί ο αγώνας του παλαιστινιακού λαού

Την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ επισκέφτηκε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρεσβευτής Μαρουάν Τουμπάσι, όπου και είχε συνάντηση με το γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον οποίο συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στο παλαιστινιακό πρόβλημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, στη συνάντηση συνεκτιμήθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης του κινήματος αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού κατά της Ισραηλινής κατοχής.

Ο κ. Κουτσούμπας επιβεβαίωσε τη σταθερή αλληλεγγύη του ΚΚΕ με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού και επανέλαβε τις θέσεις του κόμματος για το παλαιστινιακό πρόβλημα, για την ανάπτυξη του αγώνα για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ, και την αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων, του ισραηλινού στρατού.

Επίσης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εξέφρασε την απαίτηση του κόμματος να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του '67, να γκρεμιστεί το απαράδεκτο τείχος διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ, να ικανοποιηθεί το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ, να αρθεί ο αποκλεισμός των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας και να απελευθερωθούν άμεσα οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.