Παίξτε Tetris και κερδίστε… συλλεκτικά χαρτονομίσματα !

Το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ θα παρουσιαστεί επίσημα στις 13 Ιανουαρίου του 2014, όμως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει μία καμπάνια ενημέρωσης σχετικά με τις δικλείδες ασφαλείας του νέου τραπεζογραμματίου. Και ποιος τρόπος θα μπορούσε να είναι καλύτερος για έναν τέτοιο σκοπό, αν όχι... μέσα από ένα παιχνίδι!

Πρόκειται για ένα παιχνίδι τύπου Tetris, με τη διαφορά ότι κάθε φορά που ο παίκτης ολοκληρώνει ένα επίπεδο, αποκαλύπτεται κάποιο στοιχείο για τις δικλείδες ασφαλείας που επιβεβαιώνουν τη γνησιότητα του νέου χαρτονομίσματος και αποτρέπουν την πλαστογραφία του.

Επίσης, οι παίκτες που θα πετύχουν τα 20 καλύτερα σκορ μέχρι τη μέρα που θα παρουσιαστεί επίσημα το χαρτονόμισμα των 10 ευρώ θα κερδίσουν ένα VIP χαρτονόμισμα των 5 ευρώ, με την προσωπική υπογραφή του Μάριο Ντράγκι, ενώ οι επόμενοι 80 θα κερδίσουν ένα αναμνηστικό “παλιό” χαρτονόμισμα των 10 ευρώ.

“Το ευρώ είναι το πιο εμφανές και διεθνών γνωστό σύμβολο της ενωμένης Ευρώπης. 334 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν χαρτονομίσματα ευρώ κάθε μέρα. Αυτό το παιχνίδι είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να θυμίσουμε σε όλους μας να τα κοιτάζουμε πιο προσεκτικά”, δήλωσε σχετικά το στέλεχος της ΕΚΤ, Κριστίν Γκράεφ.

Παίξτε κι εσείς πατώντας εδώ.