Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Έχει ευαισθησία ο πρωθυπουργός, θα βρεθεί λύση

Περισσότερο από τρεις ώρες διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με αντιπροσωπεία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αποχώρησαν σχετικά ικανοποιημένοι.

"Με αυτές τις παροχές δεν μπορεί να συνεχίσει η Υγεία κι έτσι ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για σωστή μεταρρύθμιση στον τομέα, με βιώσιμες λύσεις και όχι μεταρρύθμιση των αριθμών", δήλωσε μετά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου ο Μιχάλης Βλασταράκος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

"Είναι πρωτόγνωρο για τον πρωθυπουργό να ασχολείται τόσες πολλές ώρες με τα προβλήματα της υγειας του ελληνικού λαού, πιστεύουμε ότι έχει την ευαισθησία, ότι ενδιαφέρεται και ότι θα βρεθεί λύση, αφού τα προβλήματα εισακούστηκαν", πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να ξεκινήσουν διάλογο.

Ο κ. Γεωργιάδης από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι επιθυμεί να συναντηθεί ανά πάσα στιγμή, ακόμη και σήμερα με τους γιατρούς. Διαμήνυσε όμως ότι η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει όπως και να έχει.

"Τις μεταρρυθμίσεις τις γνωρίζετε και δεν αλλάζουν (...) Δεν θα γίνουν απολύσεις. Το μείζον είναι να έρθουν οι γιατροί και να ξεκινήσουμε την κουβέντα" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.