Επτά κυρίες για τον Ολυμπιακό

Η πιο σημαντική ώρα -μέχρι την επόμενη- έφτασε για τον Ολυμπιακό.

Στις 13:00 της Δευτέρας γίνεται η κλήρωση της φάσης των 16 του Champions League στη Νιόν της Ελβετίας.

Ως γνωστόν, οι υποψήφιοι αντίπαλοι των ερυθρολεύκων είναι οι εξής: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, Μπάγερν Μονάχου, Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κληρωθεί με την Παρί Σεν Ζερμέν, με την οποία βρισκόταν στον ίδιο όμιλο.

Ο Μίτσελ και οι παίκτες των Πειραιωτών έχουν εκφράσει προτίμηση για αγγλική ομάδα. Η πιθανότητα κλήρωσης με αγγλική και γερμανική ομάδα είναι κατά τι μεγαλύτερη, σε σχέση με την πιθανότητα ζευγαρώματος με ισπανική, καθότι οι αγγλικές και γερμανικές νικήτριες ομίλων δε θα αντιμετωπίσουν τις αγγλικές και γερμανικές δεύτερες αντίστοιχα (Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Λεβερκούζεν, Σάλκε).

Βάσει συστήματος της UEFA, ο Ολυμπιακός θα είναι γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι (είτε στις 18/19 Φεβρουαρίου, είτε στις 25/26 Φεβρουαρίου). Η ρεβάνς θα διεξαχθεί είτε στις 11/12 Μαρτίου, ή στις 18/19 Μαρτίου.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η πλειοψηφία των οπαδών της ψήφισε ως επιθυμητό αντίπαλο τους ερυθρόλευκους σε σχετική δημοσκόπηση.

Στην παρούσα φάση, οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι η πλέον ντεφορμαρισμένη ομάδα από τις λεγόμενες ισχυρές και αμέσως μετά έρχεται η Ρεάλ Μαδρίτης του Κάρλο Αντσελότι, που γκέλαρε με 2-2 στην έδρα της Οσασούνα.

Ο πλέον ανεπιθύμητος αντίπαλος για τον νταμπλούχο Ελλάδας είναι η Μπάγερν Μονάχου. Έπονται η Ατλέτικο Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα.

Ωστόσο, είναι δύσκολο να κρίνει κανείς, καθώς η διεξαγωγή των διπλών αγώνων θα γίνει σε κάτι περισσότερο από δύο μήνες μετά.