Κριθαράκι καρμπονάρα

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος παρασκευής: 15΄

 

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. Κριθαράκι χονδρό

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ ελαιόλαδο

250 γρ μπέικον ψιλοκομμένο

1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί

3 κρόκους αυγών

150 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι

πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας κατά 1 λεπτά λιγότερο.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος.

  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μπέικον. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια.

  4. Σερβίρεται ζεστό πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.