Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους 16 του Champions League

Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης ημέρας της έκτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων, βγήκαν οι οκτώ πρώτοι και οι οκτώ δεύτεροι που θα συνεχίσουν στους 16 του θεσμού.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο πρωταθλητής Ελλάδος, ο οποίος έχει ως πιθανούς αντιπάλους τις αγγλικές Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι τις γερμανικές Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου και τις ισπανικές Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα στην κλήρωση της Δευτέρας.

Η πιθανότητα να βρει μπροστά του ομάδα του... αγγλογερμανικού άξονα τυπικά βρίσκεται στο 57%. Στην πραγματικότητα όμως είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς για τις πρώτες των ομίλων από την Αγγλία και τη Γερμανία, οι υποψήφιοι αντίπαλοι είναι πέντε και όχι επτά για καθεμία, μιας και στις δεύτερες των ομίλων βρίσκονται και οι γερμανικές Λεβερκούζεν και Σάλκε και οι αγγλικές Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι.

Οι πρώτες των ομίλων δεν μπορούν να κληρωθούν με τις άλλες πρώτες, με τη δεύτερη του ομίλου τους και με ομάδα από την ίδια χώρα. Συνεπώς, η κλήρωση της φάσης των 16 του Champions League μοιάζει περισσότερο με ορισμό.

Οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Ντόρτμουντ και Μπάγερν, λοιπόν, έχουν 20% πιθανότητα να βρουν μπροστά τους τον Ολυμπιακό και άλλο τόσο να βρουν μία από τις δύο αγγλικές ή γερμανικές χιαστί, όπως και τις Γαλατασαράι και Ζενίτ.

Βάσει φόρμας, αυτή τη στιγμή, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι είναι οι περισσότερο βατές για τους ερυθρόλευκους σε ένα γκρουπ ομάδων που, ούτως ή άλλως, αποτελείται από μεγαθήρια.