Ομπάμα κάτσε φρόνιμα

Η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της επίσημης επιμνημόσυνης τελετής για τον Νέλσον Μαντέλα, προκάλεσε αίσθηση.

Όμως, στις κερκίδες του σταδίου Σόκκερ Σίτι, οι οικειότητες και τα χαμόγελα του Αμερικανού προέδρου με την Δανή Πρωθυπουργό καθώς οι "αναμνηστικές" φωτογραφίες των δύο τους με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέηβιντ Κάμερον, ενόχλησαν την Μισέλ Ομπάμα.

Ο φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ρομπέρτο Σμιντ απαθανάτισε τη στιγμή κατά την οποία στις κερκίδες, η πρωθυπουργός της Δανίας, Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, έχοντας στο πλευρό της τους Ντέϊβιντ Κάμερον και Μπαράκ Ομπάμα, σηκώνει το κινητό της τηλέφωνο με τα δύο της χέρια και ετοιμάζεται να βγάλει μια φωτογραφία μαζί με τους δύο άνδρες, καθώς όλοι τους χαμογελούν.

Πρόκειται για ένα selfie –συντόμευση για το self-portrait, την αυτοπροσωπογραφία δηλαδή – τα οποία οι διάσημοι ανεβάζουν οι ίδιοι στο Facebook, το Ιnstagram ή το Twitter.

«Είναι άραγε αυτό το σημαντικότερο "selfie" του 2013;» έθεσε το ερώτημα ο ιστότοπος BuzzFeed.

Όμως η Μισέλ Ομπάμα έχει "αποσυρθεί" στη θέση της στα αριστερά του συζύγου της, δεν συμμετέχει στην φωτογράφηση των ηγετών που συμπεριφέρονται σαν έφηβοι και παραμένει απόλυτα σωστή και σοβαρή- μια συμπεριφορά πολύ πιο αναμενόμενη σε μια ημέρα μνήμης για μία από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα.

Στο τέλος, η Πρώτη Κυρία διέλυσε το "παρεάκι" και κάθισε μεταξύ του συζύγου της και της Δανής πρωθυπουργού, φανερά ενοχλημένη.

Μετά τον παγκόσμιο σάλο που προκλήθηκε, ο Λευκός Οίκος έδωσε απόψε στη δημοσιότητα το δικό του φωτογραφικό λεύκωμα από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη Νότιο Αφρική.

Ίσως να μην ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ανάμεσά τους ήταν μια φωτογραφία του Προέδρου ανάμεσα στη Μισέλ Ομπάμα και τη Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ.

Αλλά σε αυτό το ενσταντανέ , ο Ομπάμα μιλά με τη σύζυγό του, ενώ η Δανή πρωθυπουργός φαίνεται απασχολημένη με το τηλέφωνό της.