Υποχρεωτική η διαμεσολάβηση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Εντός του ερχόμενου Ιανουαρίου εκτιμά το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι θα ψηφιστεί η τροπολογία με την οποία θα γίνει υποχρεωτικός ο θεσμός της ειδικής διαμεσολάβησης για την επίλυση των θεμάτων που σχετίζονται με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, σε μία προσπάθεια να αποσυμφορηθούν τα Ειρηνοδικεία και να τακτοποιούνται ταχύτερα οι υποθέσεις.

Όπως ανέφερε γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλαος Κανελλόπουλος σε εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας για την ίδρυση κέντρου διαμεσολάβησης, με έδρα το κεντρικό του κτίριο του ΕΒΕΑ, σε ότι αφορά στις εκκρεμείς αιτήσεις που υπάρχουν στα Ειρηνοδικεία για υπερχρεωμένα νοικοκυριά, όπως σχολίασε ο γενικός γραμματέας, η συμφόρηση είναι πρωτοφανής καθώς οι υποθέσεις παίρνουν ημερομηνία δικάσιμου μέχρι και το 2023.

Στην εκδήλωση του ΕΒΕΑ, σε ότι αφορά στη διαμεσολάβηση για επιχειρηματικά θέματα επισημάνθηκε και από το γενικό γραμματέα αλλά και από τον πρόεδρο του επιμελητηρίου κ. Κ. Μίχαλο ότι η απονομή της δικαιοσύνης κινείται με βραδείς ρυθμούς, ωστόσο το ΕΒΕΑ, με την ίδρυση του κέντρου διαμεσολάβησης, αποσκοπεί στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών για την επίλυση ιδιωτικών διαφορών μεταξύ επιχειρήσεων - μελών του, αλλά και γενικότερα για το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας.