Τα βιντεοπαιχνίδια άσκησης “ρίχνουν” το σάκχαρο

Τα διαδραστικά παιχνίδια στον υπολογιστή , μπορεί να βοηθήσουν τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 να ελέγξουν καλύτερα τις τιμές του σακχάρου του αίμα, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική μελέτη. 

Ερευνητές από το Κέντρο Υγείας και Διαβήτη της Δυτικής Γερμανίας εξέτασαν 220 διαβητικούς ασθενείς, οι οποίοι έπαιζαν στον υπολογιστή παιχνίδια με άσκηση στα οποία συμμετείχαν ενεργά , για μισή ώρα κάθε μέρα , για ένα χρονικό διάστημα 3 μηνών. Μετά τους 3 μήνες, οι παίκτες φάνηκε ότι όχι μόνο είχαν χάσει βάρος αλλά είχαν καταφέρει να “ρίξουν” τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η άσκηση σε οποιαδήποτε μορφή κάνει καλό στον διαβήτη τύπου 2 , αλλά ορισμένες δραστηριότητες προσφέρουν μεγαλύτερα οφέλη από ό, τι άλλες . Όταν ένας διαβητικός ασθενής ασκείται το σώμα χρησιμοποιεί την ινσουλίνη πιο αποτελεσματικά, γεγονός που βοηθά στην διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Στέφαν Μάρτιν , ανέφερε ότι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια άσκησης προσφέρουν έναν εναλλακτικό τρόπο άσκησης , κρατώντας του ασθενείς με διαβήτη δραστήριους , βοηθώντας τους να ελέγξουν καλύτερα τις τιμές του σακχάρου τους στο αίμα.

"Η σωματική άσκηση και μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή, σε συνδυασμό με τη λήψη της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής, βοηθά τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 να ελέγξουν την κατάστασή τους και να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο των επιπλοκών που σχετίζονται με τον διαβήτη σε βάθος χρόνου χρόνου”, επεσήμαναν οι ερευνητές.  

 Αφιέρωμα news.gr  Ποιός φοβάται το διαβήτη;

Διαβάστε επίσης: Ζήσε με το διαβήτη