Κωδικός πρόκριση στους 16 για τον Ολυμπιακό

Ο Μίτσελ έχει κάνει εντυπωσιακό comeback μέσα στη σεζόν. Από εκεί που ήταν αποδιοπομπαίος τράγος και πρόσωπο υπ' ατμόν στις αρχές της χρονιάς, πλέον προβάλει ως ο αναμφισβήτητος κυριάρχος των αποδυτηρίων του Ολυμπιακού.

Αυτό το κατάφερε ανακατεύοντας αρκετά την τράπουλα και βελτιώνοντας ραγδαία την εικόνα των ερυθρολεύκων, ενώ φροντίζει να έχει όλους τους παίκτες ευχαριστημένους.

Με αρχοντικό στυλ, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου για το ματς της Τρίτης με την Άντερλεχτ ότι γνωρίζει τους έντεκα που θα παίξουν.

Φυσικά και γνωρίζει. Δούλεψε καιρό γι' αυτό. Άφησε τον Σαβιόλα εκτός αποστολής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης γι' αυτό το λόγο. Δικαιωματικά ο Αργεντίνος έχει τον πρώτο λόγο για τον αντικαταστάτη του Μήτρογλου. Καλείται να "καθαρίσει" την πρόκριση.

Προσπάθησε να ξεκουράσει τον Σάμαρη και να δώσει χρόνο στον Μασάντο για να είναι ετοιμοπόλεμος ως αντι-Μανιάτης.

Ο Ολαϊτάν τον δικαίωσε ξανά με τους Αρκάδες στο Γ. Καραϊσκάκης και προσπάθησε να μην απογοητεύσει τον Βάις.

Για τον Μίτσελ, ο αγώνας αυτός είναι το επιστέγασμα της δικαίωσής του. Κόπιασε πολύ, άλλωστε, παρότι ο κόπος του άργησε να αναγνωριστεί, επειδή άργησε να φέρει αποτελέσματα.

Εδώ που βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ένα... μισό-μηδέν από την πρόκριση, πρέπει να την πάρει. Ο υποβιβασμός στο Europa League -σενάριο απευκταίο- θα θεωρείται αποτυχία και θα βάλει τον σούπερ πετυχημένο Ολυμπιακό, όπως τον βλέπουμε μέχρι τώρα φέτος, σε ξαφνική δίνη με απρόβλεπτες αναταράξεις.

Πάντως, η Άντερλεχτ δεν τρομάζει τους ερυθρολεύκους, όπως άλλωστε, γενικότερα οι βελγικές ομάδες. Η τελευταία φορά που υποδέχτηκε Βέλγους στο Γ. Καραϊσκάκη ήταν το χειμώνα του 2009, όταν κέρδισε στις καθυστερήσεις τη Σταντάρ Λιέγης.

Κι όλα αυτά μια μέρα, που συμπληρώνονται δέκα χρόνια από το κάζο του 7-0 στο Τορίνο από τη Γιουβέντους. Από το ναδίρ στο ζενίθ... Ο Ολυμπιακός δεν είναι πια η ίδια ομάδα, ούτε έχει την ίδια δυναμική στην Ευρώπη.

Ας σημειωθεί ότι οι ερυθρόλευκοι προκρίνονται αν φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα με τη Μπενφίκα -που υποδέχεται στο Νουέβα Ντα Λουζ την Παρί Σεν Ζερμέν- ακόμη κι αν αυτό δεν είναι νίκη.