Μεγάλη συμμετοχή στην κεντρική εκδήλωση της “Κίνησης των 58”

Σημαντική ήταν η προσέλευση στην κεντρική εκδήλωση της “Κίνησης των 58” για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, στο θέατρο “Ακροπόλ”.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, πολλά νυν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενώ από τη Δημοκρατική Αριστερά παρέστησαν οι Γρηγόρης Ψαριανός και Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Από τις ομιλίες ξεχώρισε αυτή του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Παρασκευά Αυγερινού, που ξεκαθάρισε πως “η πρωτοβουλία των 58 δεν είναι ούτε τορπίλη, ούτε σωσίβιο”, για το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Γ. Βούλγαρης μίλησε για ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς χωρίς την αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Προσερχόμενος στην εκδήλωση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: “Έχουμε μπροστά μας μία εξαιρετική ευκαιρία τώρα, μία ευκαιρία διπλή: των δημοτικών εκλογών, μπορούμε να στηρίξουμε τα πρόσωπα των τοπικών κοινωνιών, τα πιο προοδευτικά και δημιουργικά. Και έχουμε, φυσικά, και τις ευρωπαϊκές εκλογές. Όλοι μπορούμε να συστρατευτούμε στο μεγάλο ψηφοδέλτιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, του οποίου μέλος βέβαια είναι, εδώ και χρόνια, το ΠΑΣΟΚ. Άρα στηρίζουμε την “Κίνηση των 58”, στηρίζουμε όλες τις πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή και τους καλούμε όλους, με γενναιοδωρία, χωρίς αντιστάσεις σε σχέση με το παρελθόν, να συγκροτήσουμε αυτό το μεγάλο ρεύμα που υπάρχει, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα όλων των εκλογών”.