Φυλακή και κατ’οίκον περιορισμός για πρώην δήμαρχο των ΗΠΑ

Σε τρία χρόνια φυλάκιση και σε 90 ημέρες κατ'οίκον περιορισμό- κατά τον οποίο θα παρακολουθείται ζωντανά με κάμερες- καταδικάστηκε ο πρώην δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, Μπομπ Φίλνερ. 

Ο 71χρονος σήμερα πρώην δήμαρχος ομολόγησε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τρεις γυναίκες.

"Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένειά μου- που στάθηκε δίπλα μου κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας- τους πιστούς συνεργάτες και τους υποστηρικτές μου. Ζητώ επίσης συγνώμη από τους πολίτες του Σαν Ντιέγκο και κυρίως από τις γυναίκες που πλήγωσα και προσέβαλα" δήλωσε χθες κατά την ομολογία του ο πρώην δήμαρχος

"Σας υπόσχομαι να κάνω ότι χρειαστεί για να ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη σας και την ακεραιότητά μου. Έχω ήδη ξεκινήσει την πορεία μου και είμαι ευγνώμων σε όλους εκείνους που με βοηθούν" είπε ο Φίλνερ.

O Μπομπ Φίλνερ παραιτήθηκε στα τέλη Αυγούστου μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε όταν 18 γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες μια πρώην εργαζόμενη στο Δήμο, τον κατηγόρησαν για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο δήμαρχος και πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, παραιτήθηκε αφού το δημοτικό συμβούλιο συμφώνησε να πληρώσει μέρος των νομικών εξόδων του από την αγωγή σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.