Παγετός κάλυψε τα βόρεια της χώρας

Παγετός έχει πέσει νωρίς το πρωί της Δευτέρας στα βόρεια της χώρας και κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Αρνητικές θερμοκρασίες δείχνει ο υδράργυρος τις πρώτες πρωινές ώρες στη Φλώρινα, τις Σέρρες, τα Γρεβενά και άλλες περιοχές ενώ η αισθητή θερμοκρασία είναι ακόμη πιο χαμηλή.  

Αν και η εβδομάδα ξεκινά με τον Ήλιο να κάνει την εμφάνισή του και ηλιοφάνεια όλη την ημέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν αρκετά χαμηλές όλη την ημέρα.

Την Κυριακή το θερμόμετρο έδειξε έως και -8° Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα.

Προειδοποίηση στους οδηγούς απευθύνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία καθώς έντονος θα είναι ο παγετός το πρωί της Δευτέρας σε αρκετές περιοχές. Προβλήματα και από την περιορισμένη ορατότητα.

Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -5° Κελσίου μέχρι και 14° Κελσίου στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου.

Ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις στην Αττική με θερμοκρασία έως και τους 14°.

Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στο Νότιο Ευβοϊκό ασθενείς και από το βράδυ δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι.

Ηλιοφάνεια και στη Θεσσαλονίκη. Το θερμόμετρο θα φτάσει τους 10° Κελσίου αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες επικρατεί παγετός. Παγετός και στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Στους 3 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία και στην πόλη της Έδεσσας, ενώ αλυσίδες απαιτούνται από τον Άγιο Αθανάσιο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, ενώ κλειστός είναι ο δρόμος από την Κερασιά. Ωστόσο, το χιονοδρομικό κέντρο δεν λειτουργεί. Κλειστά είναι και τα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι και στα 3-5 Πηγάδια, με τη θερμοκρασία στους 2 βαθμούς Κελσίου στην πόλη της Βέροιας

Στον 1 βαθμό Κελσίου είναι η θερμοκρασία στις Σέρρες και στον Πολύγυρο, με αισθητό το αίσθημα της παγωνιάς.

Στους -4 βαθμούς Κελσίου είναι η θερμοκρασία στη Φλώρινα, ενώ απαιτούνται αλυσίδες στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου. 

Στους -3 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην πόλη των Γρεβενών, ενώ χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, που λειτουργεί κανονικά.

Δείτε σε ποιες περιοχές της χώρας είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες