Δείτε όλους τους ομίλους του Μουντιάλ

Βατή για κάποιους, δύσκολη για κάποιους άλλους, αυτή είναι η κλήρωση των ομίλων του μουντιάλ της Βραζιλίας. Η Ελλάδα κληρώθηκε με Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ιαπωνία. 

Το γκρουπ είναι βατό μεν, αλλά χωρίς να είναι εύκολο για την ελληνική ομάδα. 

Διαβάστε επίσης: Δύσκολη κλήρωση για την Εθνική στο Μουντιάλ

Δείτε όλους τους ομίλους : 

Ανεβαίνοντας στη σκηνή ο Πελέ, εξέφρασε την πίστη ότι η Βραζιλία θα παίξει στον τελικό. "Η Βραζιλία ζήτησε να διοργανώσει αυτό το Μουντιάλ με την προϋπόθεση να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από όλους μας. Εύχομαι καλή τύχη, καλή επιτυχία και σας αγκαλιάζουμε όλους", ανέφερε ο αστέρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Tην εμφάνισή της έκανε και η Μάτα, η επίσημη μασκώτ του Μουντιάλ, η οποία γεννήθηκε με σύνθημα την προστασία του Αμαζονίου, αλλά και του περιβάλλοντος. 

 

Τις εντυπώσεις έκλεψε όπως ήταν αναμενόμενο η παρουσιάστρια της βραδιάς Vanessa da Mata, στο πλευρό του επίσης παρουσιαστή, Alexandre Pires.

Παρών στην κλήρωση και ο Πελέ, στον οποίο έκανε ειδική μνεία η πρόεδρος της Βραζιλίας, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον μεγαλύτερο σκόρερ όλων των εποχών. Μάλιστα η κυρία Ρούσεφ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην καλύτερη ομάδα του κόσμου, όπως τη χαρακτήρισε, τη Σελεσάο, τονίζοντας ότι η Βραζιλία είναι η χώρα που οι νέοι κατά κόρον ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Μπλάτερ ανέφερε ότι το ποδόσφαιρο ρίχνει γέφυρες μεταξύ των λαών και επισήμανε τη σημασία της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στη Βραζιλία, όπου όπως χαρακτηριστικά τόνισε "θα είναι μία γιορτή και το καλύτερο όλων των εποχών". "Απολαύστε το ποδόσφαιρο ήταν η προτροπή του κυρίου Μπλάτερ".

Το κλίμα που επικρατεί στην κλήρωση είναι εορταστικό στη Μπαΐα. Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, ανέφερε ότι "η διοργάνωση του Μουντιάλ, θα είναι μία μεγάλη διοργάνωση".

Ειδική μνεία έγινε στην αρχή της κλήρωσης από τον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ στον θανόντα ηγέτη της Νοτίου Αφρικής. Παρόλ' αυτά τόνισε ότι η "ήρθε η ώρα να παίξουμε ποδόσφαιρο".