Αφιέρωμα στον πολυπράγμονα φιλόσοφο στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Ήταν δημοσιογράφος, δοκιμιογράφος, μυθιστοριογράφος, δραματουργός, σκηνοθέτης, ηθοποιός… Ήταν γητευτής και εύθικτος, σοβαρός και θεατρικός, γεμάτος αμφιβολίες και υπερόπτης. Ήθελε να τον αγαπούν και το κατάφερνε συχνά. Ήθελε να τον καταλαβαίνουν, αλλά δεν το κατάφερνε πάντα.

Μιλούσε πολύ για ευτυχία, για να νιώθει ο ίδιος ευτυχής και γαλήνιος. Παρ΄όλο που ήξερε πολύ καλά ότι η οδύνη δεν έχει σύνορα.

Ήταν ο Αλμπέρ Καμύ, ίσως ο... πιο πολυπράγμων άνδρας που καταπιάστηκε και με τη φιλοσοφία ποτέ.

Εκατό χρόνια συμπληρώθηκαν από τη γέννησή του και το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη κάνουν μια βραδιά αφιερωμένη στον Καμύ.

Την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ.

Θα μιλήσουν οι: Φωτεινή Τσαλίκογλου, συγγραφέας, Νίκος Μπακουνάκης, δημοσιογράφος και Λευτέρης Ξανθόπουλος, σκηνοθέτης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ανταίος Χρυσοστομίδης.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν ψηφιακά στη διαδραστική έκθεση "Αλμπέρ Καμύ 1913-2013".

Η πρωτοτυπία αυτής της έκθεσης έγκειται στο να συνδέσει την εκδοτική τεχνογνωσία με τα QR codes. Ο επισκέπτης αποκτάει πρόσβαση στο περιεχόμενο μέσω της επιφάνειας της έκθεσης με τη βοήθεια ενός smartphone ή μιας συσκευής τάμπλετ.

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σίνα 31, Αθήνα τηλ. 210 3398600