ΔΕΗ: Γιατί κόψαμε το ρεύμα στο σπίτι στο Κορδελιό

Ανακοίνωση, με την οποία έρχεται να δώσει εξηγήσεις για τη διακοπή ρεύματος, σε σπίτι το Κορδελιό που αποτέλεσε βασική αιτία για να ξεσπάσει πυρκαγιά - κατά πάσα πιθανότητα - από τη χρήση κεριών, εξέδωσε η ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει η εταιρεία:

"Σχετικά με σημερινές αναφορές ΜΜΕ, για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε σπίτι στην περιοχή του Κορδελιού της Θεσσαλονίκης, το οποίο δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα, από τη ΔΕΗ διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η συμβεβλημένη με τη ΔΕΗ πελάτης και ιδιοκτήτρια της κατοικίας ζήτησε – όπως έχει το δικαίωμα – τη λύση της σύμβασης προμήθειας ρεύματος και συνακόλουθα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου 2012 – δηλαδή πριν από ενάμιση και πλέον χρόνο".

Θυμίζουμε ότι η οικογένεια που διέμενε στο συεκγκεριμένο σπίτι κινδύνευσε να καεί από φωτιά, που προκλήθηκε τα ξημερώματα από άγνωστη- μέχρι στιγμής -αιτία, σε μονοκατοικία στην οδό Ψυχάρη, στο Κορδελιό της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στο σπίτι διέμεναν ηλικιωμένο ζευγάρι μαζί με τον γιο τους και το ανήλικο εγγονάκι τους. Όλοι τους μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό, οι ένοικοι είχαν βγει μόνοι τους από το σπίτι, όταν αντιλήφθηκαν τη φωτιά και δεν χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός τους.