Γιατί “έπεσε στα μαλακά” ο Μάκης Ψωμιάδης

Ο Μάκης Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος, καθώς επίσης για δωροδοκία και δωροληψία.

Ωστόσο, κρίθηκε αθώος για τα περισσότερα και μεγαλύτερης βαρύτητας αδικήματα, τα οποία κρίνονταν όλα σε κακουργηματικό βαθμό. Συγκεκριμένα, ο Μάκης Ψωμιάδης κρίνεται αθώος για τις κατηγορίες διεύθυνσης, ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράνομο στοίχημα και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως Έδρας, Βιργινίας Σακελλαροπούλου, ως προς το σκέλος της εισήγησής της που αφορούσε την απαλλαγή των κατηγορουμένων από τις βασικές κατηγορίες.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η έδρα προχώρησε σε διαφορετική κρίση για κατηγορουμένους που η Εισαγγελέας είχε ζητήσει ενοχή.

Στο επόμενο στάδιο, η Εισαγγελέας της έδρας, Βιργινία Σακελλαροπούλου, θα προτείνει ποινές για τους πέντε καταδικασθέντες και οι δικηγόροι ζήτησαν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά για να "μαλακώσουν" οι τιμωρίες.

Ωστόσο, η κυρία Σακελλαροπούλου πρότεινε να μην γίνει δεκτό κανένα ελαφρυντικό για τους κ.κ. Μάκη Ψωμιάδη και Θωμά Μητρόπουλο, χαρακτηρίζοντας τον δεύτερο ως "σκοτεινή φυσιογνωμία της παρούσας διαδικασίας".

Κατόπιν, η έδρα αποσύρθηκε για να αποφασίσει για τις ποινές και ενώ οι συνήγοροι των δύο ανδρών είχαν γίνει έξαλλοι για την πρόταση της αφαίρεσης των όποιων ελαφρυντικών.