Θεσσαλονίκη: Γιαγιά και μικρό παιδί κινδύνευσαν από πυρκαγιά

Οικογένεια κινδύνευσε να καεί από φωτιά, που προκλήθηκε τα ξημερώματα από άγνωστη- μέχρι στιγμής -αιτία, σε μονοκατοικία στην οδό Ψυχάρη, στο Κορδελιό της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στο σπίτι διέμεναν ηλικιωμένο ζευγάρι μαζί με τον γιο τους και το ανήλικο εγγονάκι τους. Όλοι τους μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Όπως έγινε γνωστό, οι ένοικοι είχαν βγει μόνοι τους από το σπίτι, όταν αντιλήφθηκαν τη φωτιά και δεν χρειάστηκε να γίνει απεγκλωβισμός τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το σπίτι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα και αυτό που ερευνάται είναι η φωτιά να προκλήθηκε από κεριά. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η οικογένεια ζει με 40 ευρώ το μήνα και είναι χωρίς ρεύμα εδώ και 1,5 χρόνο. Στο εσωτερικό του σπιτιού δεν βρέθηκε κάποιο θερμαντικό σώμα.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, η οποία προκάλεσε ζημιές στη μονοκατοικία, ερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Χωρίς ρεύμα 134.470 νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Eκρηξη των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ αναδεικνύουν στοιχεία.

Μάλιστα οι αποσυνδέσεις το 2012 σε σχέση με το 2008 και το 2009 έχουν αυξηθεί ακόμη και 100%, ενώ 134.470 σπίτια, καταστήματα και γραφεία έμειναν πέρυσι χωρίς ρεύμα λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

Σύμφωνα με την ανεξάρτητη διοικητική αρχή που εποπτεύει την αγορά ενέργειας για το 2012, ο αριθμός των διακοπών και επανασυνδέσεων ρεύματος έπειτα από αίτημα εκτινάχτηκε στις 513.944 από 220.321 το 2008 και 351.877 το 2009. Η κατηγορία αυτή δείχνει τη μεγάλη κινητικότητα που παρατηρήθηκε, λόγω της κρίσης, των ενοικιαστών.

Ανησυχητικός είναι ο αριθμός των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω ληξιπρόθεσμων και απλήρωτων οφειλών προς τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, πέρυσι γι' αυτόν τον λόγο έγιναν 325.011 διακοπές ρεύματος. Από αυτές τις παροχές οι 190.541 επανασυνδέθηκαν με το δίκτυο όταν οι καταναλωτές πλήρωσαν τα χρέη τους στη ΔΕΗ. Ωστόσο, 134.470 νοικοκυριά και επιχειρηματίες δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να μην έχουν ρεύμα.