Η ημέρα κρύβει χαμηλές θερμοκρασίες

Ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες αναμένουμε στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στην  Κρήτη θα επικρατούν λίγες νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, από το μεσημέρι όμως ο καιρός και εκεί θα βελτιωθεί. Στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, όμως ως προς τις μέγιστες τιμές θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 0 έως 16 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 1 έως 12 στη βόρεια Ελλάδα, 2 έως 14 και τοπικά έως και 16 στη δυτική και νότια Ελλάδα, 3 έως 15 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως και 19 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από τα βόρεια με ένταση στο Ιόνιο από 3 έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 6  και τοπικά στα κεντρικά και νότια τμήματα τις πρωινές ώρες έως και 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενίσουν.

Ο καιρός καθημερινά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε κάθε σημείο της Ελλάδας, στο weather.gr.