Παπαμιμίκος καρφώνει Στουρνάρα για τους φόρους

Για τρίτη φορά μέσα σε τέσσερις μέρες, ο Γιάννης Στουρνάρας δέχεται επίθεση από στέλεχος της κυβέρνησης για τις δηλώσεις του σχετικά με τη (μη) υπερφορολόγηση των Ελλήνων.

Η αρχή έγινε την Κυριακή, όταν κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή διέρρευσαν την έντονη δυσαρέσκεια του κ. Καραμανλή προς τον υπουργό Οικονομικών, με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας να τον εμφανίζει αποφασισμένο να μην είναι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές, στην περίπτωση κατά την οποία συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μαζί με τον κ. Στουρνάρα.

Ίσως το πιο “σφοδρό” χτύπημα ήταν το χθεσινό, με τα δηκτικά σχόλια του Ευάγγελου Βενιζέλου για την “ευαισθησία” του υπουργού Οικονομικών και το ειρωνικό “ο κ. Στουρνάρας είναι αναντικατάστατος”, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα μπορούσε να είναι ο επόμενος Έλληνας επίτροπος στην ΕΕ.

Την... τριλογία έρχεται να συμπληρώσει ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, που σε συνέντευξή του στην Athens Voice στρέφει επίσης τα πυρά του προς το μέρος του Γ. Στουρνάρα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπαμιμίκος σημειώνει: “Οι πολίτες έχουν βγει από τα ρούχα τους με την υπερφορολόγηση και δικαιολογημένα. Έχουν κάνει απίστευτες θυσίες και δεν αντέχουν άλλο. Γι’ αυτό επιμένω για ένα δίκαιο και κυρίως σταθερό φορολογικό σύστημα ώστε οι πολίτες να εμπιστευτούν το κράτος και να έρθουν ξένες επενδύσεις”.

Ο γραμματέας της ΝΔ πάντως επισημαίνει πως “με τεράστιες θυσίες πετυχαίνουμε πρωτογενές πλεόνασμα για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε περαιτέρω μείωση του χρέους”, ενώ σχολιάζοντας το θέμα της βίας, αναφέρει: “Καμία ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή βίας. Τι πιο καθαρό από αυτό; Οι μολότοφ και τα ρόπαλα δεν είναι λύση. Το να σπας βιτρίνες δεν αυξάνει την απασχόληση. Οφείλουμε ως κοινωνία να δημιουργήσουμε μια νέα κουλτούρα σεβασμού στον ίδιο τον άνθρωπο. Το να διαδηλώνεις, φυσικά και είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Το να πείσεις γι’ αυτό που πιστεύεις είναι η πρόκληση. Αυτό είναι η μεγαλύτερη μαγκιά”.