Ακατάλληλο το νερό του Ναυπλίου για οικιακή χρήση

Έντονο πρόβλημα έχει προκύψει από το πρωί της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου με το νερό του Ναυπλίου, το οποίο παρουσιάζει μια έκδηλη και συνεχιζόμενη θολότητα.

Θα έλεγε κανείς, βλέποντάς το, ότι έχει έντονο χώμα και αυτό φαίνεται από την υφή, το χρώμα και την οσμή του.

Συνεπώς, το νερό έχει τεθεί ακατάλληλο για οικιακή χρήση.

Η αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης του δήμου Ναυπλιέων διαπίστωσε ότι το νερό των πηγών Λέρνης και Αμυμώνης, από τις οποίες υδροδοτείται η περιοχή, παρουσιάζει έντονη θολότητα, με συνέπεια να έχει επηρεαστεί η ποιότητα του.

Το πρόβλημα επιβεβαιώνει και η δημοτική Αρχή. "Δεν είναι επικίνδυνο, δεν είναι όμως προς χρήση. Είναι πολύ το χώμα. Βγάλαμε σχετική ανακοίνωση με την οποία ενημερώνουμε τους πολίτες να μην το χρησιμοποιούν", δήλωσε ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, μιλώντας στην τηλεόραση του Star.

"Δεν έχει να κάνει με τεχνικό πρόβλημα, έχει να κάνει με τη μεγάλη ένταση των βροχοπτώσεων, που γεμίζει με χώμα τις πηγές", εξήγησε ακόμη.

Το βρόχινο νερό έρχεται με μεγάλη ορμή και δεν προλαβαίνει να καθαριστεί, σύμφωνα με όσα εξήγησε ο δήμαρχος. "Από την προηγούμενη εμπειρία μου -γιατί αυτό το φαινόμενο έχει ξανασημειωθεί- θα πάρει δύο με τρεις ημέρες για να λυθεί το πρόβλημα", εκτίμησε.