Έρχεται το pretty – Microsoft – bra

Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η εταιρία κολοσσός του λογισμικού ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά ένα "έξυπνο".... σουτιέν, που μπορεί να ανιχνεύσει το άγχος.

Σύμφωνα με τα σχέδια, ο στηθόδεσμος περιέχει αφαιρούμενους αισθητήρες (για να μπορεί το σουτιέν να πλένεται με ασφάλεια) που θα παρακολουθούν τη δραστηριότητα της καρδιάς και του δέρματος, που θα παρέχουν μία ένδειξη των επιπέδων της διάθεσης του ατόμου που το φοράει.

 

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές της Microsoft ενσωμάτωσαν στο "έξυπνο" σουτιέν ένα μίνι ηλεκτροκαρδιογράφημα, έναν αισθητήρα ηλεκτρο-δερματικής δραστηριότητας καθώς και ένα γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο. 

Τα δεδομένα για την μέτρηση της διάθεσης, που θα παρέχουν οι αισθητήρες, θα εμφανίζονται στην οθόνη του smartphone του χρήστη, με μία ειδική εφαρμογή και θα την (ή τον) προειδοποιεί για πιθανό "βουλιμικό επεισόδιο".

Ο στόχος της εταιρίας είναι να δείξει ότι η "φορετή" τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη άγχους, που συνεπάγεται υπερβολικό φαγητό και προβλήματα υγείας.

Προς το παρόν από την καινοτομία της Microsoft θα επωφεληθούν μόνο οι γυναίκες καθώς , οι προσπάθειες των ερευνητών να δημιουργηθεί ένα παρόμοιο εσώρουχο για τους άνδρες δεν λειτούργησαν, κυρίως επειδή οι ​​αισθητήρες βρίσκονταν πολύ μακριά από την καρδιά.