Πορεία των ατόμων με αναπηρία ως τη Βουλή

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας κάνουν από τις 12:30 της Τρίτης μέλη συλλόγων ατόμων με αναπηρία, με αφορμή την Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Η άνοδος της Βασιλίσσης Σοφίας έχει κλείσει, καθώς η πορεία κατευθυνόταν από τη Βουλή προς το Μέγαρο Μαξίμου. Οι διαδηλωτές έχουν παραμείνει στη συμβολή μεταξύ Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού. Δύο άτομα θα μπουν στο Μέγαρο Μαξίμου, για να επιδώσουν ψήφισμα στον πρωθυπουργό. Μια ομάδα ατόμων μένουν έξω από το κτίριο, διαμαρτυρόμενοι που δεν επετράπη και σε εκείνους η είσοδος, για να επιδώσουν και τα ψηφίσαμτα των δικών τους συλλόγων.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην οδό Κοραή, απ' όπου συγκεντρώθηκαν για την πορεία.

Εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση που επικρατεί γύρω από τα δικαιώματά τους:

"Εμείς, τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, πάνω από το 10% του πληθυσμού της χώρας, και εμείς οι γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Σήμερα, μεσούσης της τρομερής οικονομικής κρίσης ζούμε πλέον σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού, την ώρα που η ανεργία και η φτώχεια γιγαντώνονται καθημερινά. Αγωνιζόμαστε πλέον για να συγκρατήσουμε τα αυτονόητα: την αξιοπρεπή αντιμετώπισή μας από το Κράτος και την Πολιτεία. Αντιστεκόμαστε στον παραλογισμό των οικονομικών επιτελείων και της τρόικας.

Σήμερα, 3 Δεκέμβρη 2013, Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, διατρανώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς και επιδεινούμενης πολιτικής λιτότητας που μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση», αναφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στη διακήρυξη που εξέδωσε στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία".