Βρούτσης: Ετοιμάζω νέο ασφαλιστικό

Νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες, ετοιμάζει ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης.

Ο Υπουργός προανήγγειλε νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού – εντός του Δεκεμβρίου δηλαδή - χωρίς ωστόσο να αναφέρει τι θα περιλαμβάνει.

Μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση και βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης των ασφαλιστικών φορέων και τα πρόστιμα για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία ανέφερε ότι τον Οκτώβριο για δεύτερο συνεχή μήνα, τα έσοδα του ΙΚΑ παρουσίαζουν αύξηση κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια.

Την ίδια ώρα ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου γνωστοποίησε ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία για τη διάθεση 60 αυτοκινήτων στο σώμα επιθεωρητών εργασίας (ΣΕΠΕ).

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευση ο Αλέξης Μητρόπουλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αποθεματικά στα ταμεία και αν δεν εξευρεθούν ζεστές εισφορές, το σύστημα θα καταρρεύσει. " Θα αναγκαστείτε να κάνετε δραστικές περικοπές γιατί τα ταμεία δεν έχουν χρήματα για συντάξεις και αυτό δεν είναι λαϊκισμός" είπε χαρακτηριστικά.

"Διαφωνώ κάθετα μαζί σας", απάντησε ο Υπουργός λέγοντας ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν κανονικότατα το 2014 όπως δόθηκαν και το 2012 και το 2013 όταν από κάποιες πλευρές ακουγόταν η ίδια ρητορία.