Αναβλήθηκε η δίκη του Χρυσαυγίτη που θα έκανε σαπούνια τους μετανάστες

Η δίκη του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Α' Αθήνας, Αλέξανδρου Πλωμαρίτη, που κατηγορείται για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου, αναβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Η υπόθεση αφορά ντοκιμαντέρ Έλληνα κινηματογραφιστή που είχε βιντεοσκοπηθεί κατά την προεκλογική περίοδο και προβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4, στο οποίο εμφανίζεται ο κατηγορούμενος να χρησιμοποιεί υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για μετανάστες. Αναφέρεται, μάλιστα, σε κρεματόρια και λέει "να κάνουμε σαπούνια τους μετανάστες".

Για το θέμα είχε διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά από βίντεο -απόσπασμα από το εν λόγω ντοκιμαντέρ- που είχε αποστείλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας, η οποία κατέληξε στην άσκηση ποινική δίωξης κατά του Αλέξανδρου Πλωμαρίτη για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979).

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε μετά από αίτημα του κατηγορουμένου, λόγω κωλύματος των συνηγόρων υπεράσπισής του.

Στο δικαστήριο, παρόντες ήταν πληρεξούσιοι δικηγόροι της πακιστανικής κοινότητας, η οποία προτίθεται να δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής.

Θυμηθείτε το βίντεο:

Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, υποστήριζε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας θα λυθεί μόνο "όταν φύγουν οι λαθρομετανάστες" τους οποίους αποκαλούσε μιάσματα και υπανθρώπους και δήλωνε στην κάμερα ότι "είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους" και "να κάνουμε τους μετανάστες σαπούνια". Αργότερα, διευκρίνισε ότι ενέπαιζε και είχε πάρει στην πλάκα τον δημοσιογράφο και ότι τα σχόλιά του ήταν ειρωνικά.

Στο βίντεο έλεγε επίσης, πάντως, ότι τα σαπούνια δεν θα προορίζονται σε ανθρώπους γιατί οι μετανάστες είναι χημικοί και μπορεί να βγάλουμε καμία καντήλα. "Θα τα έχουμε σαπούνια για τα αμάξια, σαπούνια για τα πεζοδρόμια" και συνέχιζε: "Θα κάνουμε λαμπατέρ από το δέρμα τους, θα πάρουμε τα δόντια για κομπολόγια".