Πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη

Νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας από τα βορειοανατολικά, βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου αναμένουμε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013. Χαρακτηριστικό επίσης του καιρού της Τρίτης θα είναι οι θυελλώδεις έως και 9 μποφόρ βορειοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρωτικά, 0 έως 10 στη βόρεια Ελλάδα, 7 έως 15 και τοπικά έως και 17 στη δυτική και νότια Ελλάδα, -1 έως 16 στο βόρειο Αιγαίο και από 8 έως και 20 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από τα ανατολικά - βορειοανατολικά με ένταση από 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί έως 8 μποφόρ και τοπικά στα βορειοανατολικά τμήματα έως και 9 μποφόρ.

Ο καιρός καθημερινά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε κάθε σημείο της Ελλάδας, στο weather.gr.