Σόιμπλε… μέχρι το 2017 !

Στο πόστο του ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θα παραμείνει όπως όλα δείχνουν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται δύο αξιωματούχους του κόμματος, οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες θεωρούν “χαμένη” τη μάχη για την τοποθέτηση δικού τους στελέχους στη θέση αυτή.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η παραίτηση των Σοσιαλδημοκρατών από τη διεκδίκηση του υπουργείου Οικονομικών πρακτικά σημαίνει ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραμένει στη θέση του, αφού απολαμβάνει της στήριξης των Χριστιανοδημοκρατών.

Αν και έχουν περάσει πλέον περισσότεροι από δύο μήνες από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, η “κούρσα” για τη στελέχωση των υπουργείων της νέας κυβέρνησης τώρα αρχίζει να ξεκαθαρίζει, μετά τη συμφωνία Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχουν ξεκαθαρίσει πως δε θα ανακοινώσουν τα στελέχη της κυβέρνησης πριν το αποτέλεσμα μίας εσωτερικής ψηφοφορίας των Σοσιαλδημοκρατών επί της συμφωνίας συνασπισμού, που αναμένεται να ανακοινωθεί στις 14 ή στις 15 Δεκεμβρίου.