Σε δημοπρασία του χρυσό μετάλλιο του Τζέσε Όουενς

 Ένα από τα τέσσερα χρυσά μετάλλια που κέρδισε ο Αμερικανός αθλητής του στίβου- και ένας από τους διασημότερους και σπουδαιότερους αθλητές όλων των εποχών- Τζέσε Όουενς (Jesse Owens) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, βγαίνει σε διαδικτυακή δημοπρασία από τον οίκο SCP . 

Ο Αφροαμερικάνος αθλητής κέρδισε 4 χρυσά μετάλλια- στα 100 μέτρα, στα 200 μέτρα, στο άλμα εις μήκος και αγωνιζόμενος στη Σκυταλοδρομία 4x100- και "χάλασε" το 1936 τα σχέδια του Χίτλερ να κάνει του Ολυμπιακούς Αγώνες πεδίο νίκης της Άριας φυλής.

Ωστόσο, αν και ο Όουνες επέστρεψε στις ΗΠΑ με τιμές ήρωα, στη συνέχεια αντιμετώπισε τις βαθιά ριζωμένες φυλετικές διακρίσεις και περιορισμένες ευκαιρίες για εργασία.

Ο Ολυμπιονίκης του Οχάιο έκλεισε την καριέρα του στον αθλητισμό ως ερασιτέχνης δρομέας, ο οποίος πληρωνόταν για να τρέχει εναντίον αυτοκίνητων, αλόγων και σκύλων.
Ο Όουνες πέθανε πάμπτωχος στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980, σε ηλικία 66 ετών, από καρκίνο του πνεύμονα, καθώς κάπνιζε τα τελευταία χρόνια ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα.

Το μετάλλιο που βγαίνει σε δημοπρασία είναι το μοναδικό που σώθηκε - τα άλλα τρία έχουν χαθεί, και η οικογένεια σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα από την πώληση στο να πληρώσει τα πανεπιστημιακά δίδακτρα των εγγονιών του αθλητή και σε φιλανθρωπίες. 

Η δημοπρασία λήγει στις 7 Δεκεμβρίου και οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι το ιστορικό μετάλλιο Θα αγγίξει το 1 εκατ. δολάρια.