Ακόμα πέντε δημοσιογράφοι απολύθηκαν από τον Ριζοσπάστη

Ακόμα πέντε άτομα απέλυσε η εφημερίδα ο "Ριζοσπάστης" στο τέλος Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή απολύθηκαν πέντε δημοσιογράφοι της εφημερίδας με εμπειρία ετών. Πρόκειται για τους Γρ. Τραγανίδα, του πολιτιστικού ρεπορτάζ με 20 χρόνια προϋπηρεσίας στην εφημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ, Κ. Τρακόσα του εργατικού ρεπορτάζ με 16 χρόνια προϋπηρεσίας, ο Ηρακλή Κακαβάνη, διορθωτή με 22 χρόνια προϋπηρεσίας, ο Κ. Κρεμμύδα, συντάκτη ύλης, με 30 χρόνια στο επίσημο κομματικό έντυπο και Αλεξάνδρα Φωτάκη, από το διεθνές ρεπορτάζ, με 10 χρόνια προϋπηρεσίας.

Πληφοφορίες που επικαλείται ΤΟ ΒΗΜΑ, αναφέρουν ότι τέσσερις από τους απολυθέντες (Τραγανίδας, Τρακόσας, Κακαβάνης και Φωτάκη) ανήκουν στα μέλη του ΚΚΕ που έχουν διατυπώσει τις διαφωνίες τους με τη γραμμή που ακολουθείται, ενώ αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Κάποιοι από αυτούς είχαν ασκήσει κριτική για την πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ, αρθρογραφώντας στον προσυνεδριακό διάλογο ("διάχυτη είναι η απλούστευση ότι όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας κινείται σε λάθος κατεύθυνση, επομένων εναντίον μας", υποστήριζε η κυρία Φωτάκη, ενώ ο Κ. Τρακόσας είχε διατυπώσει κριτική για "ταύτιση τακτικής - στρατηγικής και αδυναμία σύνδεσης αυθόρμητης - συνειδητής πάλης των μαζών" κλπ.), και ο Κώστας Κρεμμύδας είχε διεκδικήσει δικαστικά τα δεδουλευμένα που δεν του απέδιδε η διεύθυνση της εφημερίδας, όπως και σε άλλους εργαζόμενους.