Μαρτυρία καθηγητή: Δεν έχει πάει στο πειθαρχικό ο Πελεγρίνης

Σε δυο ομάδες φέρονται να έχουν χωριστεί οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη μια ομάδα να επιθυμεί να ανοίξει το Πανεπιστήμιο και την άλλη να αντιτίθεται και να την καταγγέλλει για απεργοσπασία.

Τα πιο πάνω αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χατζής μέσω του λογαριασμού του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook).

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα για την παραπομπή του Πρύτανη κ. Πελεγρίνη στο πειθαρχικό συμβούλιο λόγω της μη άσκησης των καθηκόντων του, ο κ Χατζής τα υποστηρίζει ότι βρίσκονται ακόμα σε επίπεδο φημολογίας καθώς μέχρι και την ώρα που έγραφε το κείμενό του (αναρτήθηκε στις 12.30 περίπου το βράδυ) δεν είχε γίνει επισήμως παραπομπή του Πρύτανη. "Δεν γνωρίζω αν είναι στις προθέσεις τους Υπουργού άλλα ξέρω πως το τελευταίο διάστημα πολλοί πιέζουν τον Υπουργό να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος" γράφει ο κ. Χατζής.

Ο κ. Χατζής στην ανάρτησή του χαρακτηρίζει την κατάσταση ως αρκετά περίπλοκη καθώς η τύχη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες πανεπιστημιακούς και εξω-πανεπιστημιακούς. "Δε θα διακινδυνεύσω καμία πρόβλεψη γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι ούτε αισιόδοξος αλλά ούτε και να αποκλείσει το ενδεχόμενο εξεύρεσης λύσης" αναφέρει χαρακτηριστικά στο τέλος του ενημερωτικού του κειμένου το οποίο και παρατίθεται στους αναγνώστες.

Καλόγηρος Βασίλειος