Γράμματα απόρριψης σε διάσημους καλλιτέχνες

Κάθε διάσημος καλλιτέχνης πρέπει κυρίως να μάθει την τέχνη της διαχείρισης της απόρριψης. Γιατί δεν υπάρχει κανείς που δεν τον έχουν απορρίψει. Και ιδού για του λόγου το αληθές τρεις επιστολές προς διάσημους καλλιτέχνες.

Sylvia Plath

"Λατρεύω να με απορρίπτουν, δείχνει ότι προσπαθώ" έλεγε η γνωστή ποιήτρια Sylvia Plath. "Είμαι φτιαγμένη για την επιτυχία" έγραφε και ωστόσο είχε λάβει μια σειρά γραμμάτων και επιστολών στις οποίες οι εκδότες την απέρριπταν και δεν επιθυμούσαν να εκδώσουν τα ποιήματα της.

Το 1962 έλαβε το παρακάτω γράμμα από το " The New Yorker" που δεν την απέρριπτε ακριβώς αλλά της ζητούσε να κόψει ολόκληρα κομμάτια από το έργο της “Amnesiac”. Να σημειωθεί ότι ήδη γνώριζε τεράστια επιτυχία για το "The Colossus and Other Poems".

Δείτε το βίντεο: Η Σίλβια Πλαθ διαβάζει το  “Amnesiac”

Kurt Vonnegut

Το 1949 ο γνωστός συγγραφέας και δοκιμιογράφος έλαβε ένα εντελώς απρόσωπο και απορριπτικό γράμμα από τον εκδότη του "The Atlantic Edward Weeks". Τότε ο Vonnegut ήταν μόλις 27 ετών. Περίπου 20 χρόνια μετά θα δημοσίευε το έργο του που έκανε πάταγο: Slaughterhouse Five.

Andy Warhol

Φυσικά δεν είναι μόνον οι λογοτέχνες και οι ποιητές στην κατηγορία των απορριπτόμενων.

Το 1956, ο Andy Warhol έλαβε ένα γράμμα από το New York’s Museum of Modern Art που του έλεγαν ότι λυπούνται... αλλά δεν ήθελαν να τους γνωρίσει το έργο του με τίτλο " Shoe".