Τα τρίποντα της Λαμποράλ… “σκότωσαν” τον Παναθηναϊκό

Πάλεψε, αλλά ηττήθηκε στην Ισπανία ο Παναθηναϊκός, παρά την παλικαρίσια εμφάνισή του στην τρίτη περίοδο, καθώς η Λαμποράλ Κούτσα αποδείχθηκε “σκληρό καρύδι” και επικράτησε με 79-77.

Οι Ισπανοί πραγματοποίησαν ένα απίθανο πρώτο ημίχρονο, με εξωπραγματικά ποσοστά στα τρίποντα (10/11 εύστοχα τρίποντα, με τον Σαν Εμετέριο να έχει 5/5!), και έτσι ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει ως και με 21 πόντους στη δεύτερη περίοδο (νταμπλ σκορ 42-21), ενώ κατάφερε στη λήξη του ημιχρόνου να μειώσε σε 55-44.

Οι “πράσινοι”, ωστόσο, έκαναν την ανατροπή στην τρίτη περίοδο, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό σερί 21-2, που τους έβαλε προς στιγμήν μπροστά στο σκορ και έδωσε νέα τροπή στο παιχνίδι, αλλάζοντας την ψυχολογία των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη.

Στην τελευταία περίοδο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με τους Ισπανούς να παίρνουν τελικά τη νίκη, καθώς στην τελευταία φάση του αγώνα ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, δεν ήταν εύστοχος στο τρίποντο που επιχείρησε.

Ο Διαμαντίδης τελείωσε το παιχνίδι με 19 πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Μασιούλις, που επίσης πέτυχε 19 πόντους, ενώ 14 είχε ο Ούκιτς. Για τη Λαμποράλ, 17 πόντους σημείωσε ο Μπιέλιτσα και 15 ο Σαν Εμετέριο, που σκόραρε μόνο με τρίποντα.

Με την ήττα αυτή, το ρεκόρ του Παναθηναϊκού στη φετινή Ευρωλίγκα είναι πλέον 3-4, ενώ της Λαμποράλ Κούτσα 4-3.