Κουτσούμπας: Η πόρτα του ΚΚΕ είναι κλειστή για τα κόμματα

Στο ίδιο αποτέλεσμα οδηγεί το λαό η πολιτική της κυβέρνησης και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις και συνειδητοποιεί μια μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, “ότι αυτό το κόμμα μάλλον είναι καιροσκοπικό, μάλλον είναι τυχοδιωκτικό, μάλλον το ΚΚΕ είχε δίκιο πέρυσι που μας προειδοποιούσε. Και φανταστείτε ότι δεν έχει γίνει ακόμα κυβέρνηση”.

Ο κ. Κουτσούμπας διευκρίνισε πως υπάρχουν διαφορές μεταξύ μιας κυβέρνησης ΝΔ και μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πάντως ότι αμφότερες κινούνται προς όφελος τμημάτων του κεφαλαίου, με διαφορετικές προτάσεις διαχείρισης της κρίσης, που, όμως, σημαίνει ότι “και στις δύο περιπτώσεις θα έχουμε αντιλαϊκά μέτρα”.

Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα και έχει κομμουνιστικά στοιχεία, απάντησε ότι “είναι αντιΚΚΕ σίγουρα. Και επειδή προέρχεται και ένα μικρό τμήμα του βέβαια, από παλιά διάσπαση του ΚΚΕ πριν από 23 χρόνια, που οι νεότερες ηλικίες δεν την έχουν ζήσει φυσικά, απλώς έχουν ακούσει, εμείς που τους έχουμε γνωρίσει, οι παλιότεροι στο ΚΚΕ ξέρουμε πολύ καλά και πώς σκέφτονται και πώς δρουν. Όταν λέμε ότι είναι τυχοδιωκτικές ενέργειες, καιροσκοπικές ενέργειες αυτές που κάνουν και αυτές που βλέπει σήμερα ο λαός ότι κάνει αυτό το κόμμα, όντας στην αξιωματική αντιπολίτευση, το εννοούμε. Είμαστε ακράδαντα πεισμένοι και από την ίδια μας την πρακτική εμπειρία γιατί τους έχουμε ζήσει και απ' τα μέσα”

Απέκλεισε μάλιστα κάθε ενδεχόμενο στήριξης κυβέρνησης αστικής διαχείρισης εκ μέρους του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η “πόρτα είναι κλειστή για τα κόμματα, όχι για το λαό”, που βιώνει όλη αυτή την κατάσταση, έχοντας απέναντί του τα μονοπώλια που “εκμεταλλεύονται και απομυζούν τον πλούτο που παράγει μια πλειοψηφία στη χώρα μας που είναι ο λαός”.

“Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα”, απάντησε ο κ. Κουτσούμπας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως “όταν υπηρετείς μονοπωλιακά συμφέροντα στη χώρα σου, όταν υπηρετείς την αστική τάξη, είναι φυσιολογικό και επόμενο σε μια κρίσιμη στιγμή, όπως είναι αυτές οι συνθήκες της οικονομικής κρίσης, να βρεθείς μαζί. Όχι για τον λαό σου, όμως”.