Ο Σαλπιγγίδης των ρεκόρ στο Europa League

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τη Σαχτέρ Καραγκαντί μπήκε στην πεντάδα των παικτών με τα περισσότερα ματς στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ/Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως ενημερώνει η επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, ο «Σάλπι» - ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά με το «Δικέφαλο του Βορρά» σε αγώνα του ΟΥΕΦΑ κόντρα στη Λοκομοτίβ Τιφλίδας τις 30/9/1999 και μάλιστα σκόραρε- συμπλήρωσε 66 συμμετοχές στον θεσμό και ισοφάρισε την επίδοση του μεγάλου Έντσο Σίφο. Μάλιστα με τον ΠΑΟΚ να έχει ακόμα σίγουρα τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια φέτος (την έκτη αγωνιστική του ομίλου και τα δύο ματς της φάσης των «32») μπορεί να πιάσει στην τρίτη θέση της λίστας τον Ιταλό τερματοφύλακα Βάλτερ Τσένγκα.

Συνοπτικά η πρώτη πεντάδα συμμετοχών στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ/Γιουρόπα Λιγκ:

1.Τζιουζέπε Μπέργκομι 96

2.Φρανκ Ροστ 90

3.Βάλτερ Τσένγκα 69

4.Ουαλίντ Μπαντίερ  67

5. Εντσο Σίφο 66

- Δημήτρης Σαλπιγγίδης 66

Επίσης, ο Σαλπιγγίδης είναι και στη 10η θέση των σκόρερ στον θεσμό και σίγουρα μπορεί να σκαρφαλώσει περαιτέρω στη λίστα κατά τη διάρκεια της χρονιάς:

1. Χένρικ Λάρσον   40
2. Φαλκάο 31
3. Κλας Χούντελαρ 30
4. Ντίτερ Μίλερ  29
5. Σότα Αρβελάτζε   27
6. Αλεσάντρο Αλτομπέλι  25
7. Μλάντεν Πέτριτς 24
8. Κλαούντιο Πιζάρο   24
9. Γιουπ Χάινκες  23
10. Δημήτρης Σαλπιγγίδης  23

Σημαντική επιτυχία η πρόκριση

Κατά την επιστροφή από το Καζακστάν στη Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με δηλώσεις του τόνισε ότι πιο σημαντική από την δική του επίδοση είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση για τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά:

Για τη νίκη κόντρα στη Σαχτέρ και το ρεκόρ: "Νομίζω ότι πιο σημαντική είναι η πρόκριση που πήραμε. Το να προκρίνεσαι στους "32" του Europa League το θεωρώ επιτυχία".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί στους «16»: "Μακάρι να συμβεί. Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρουμε, αλλά μακάρι να έρθει. Πρέπει πρώτα να δώσουμε το τελευταίο ματς του ομίλου και μετά να δούμε με ποια ομάδα θα κληρωθούμε".

Για το τι χρειάζεται για να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ: "Θέλει να έχουμε σταθερότητα και να έχουμε και τύχη για να προχωρήσουμε και παρακάτω".

Για τα γενέθλια του Χουμπ Στέφενς: "Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Χρόνια πολλά στον προπονητή μας, αλλά εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι τη δουλειά μας. Το δώρο του μπορεί να είναι η νίκη στα Γιάννινα".

πηγή: novasports.gr