Αυστηρή κριτική Μεϊμαράκη στην κυβέρνηση

Αυστηρή προειδοποίηση προς την κυβέρνηση για τις διαδικασίες νομοθέτησης, που επιλέγει, έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην Ολομέλεια. "Συστήνω στην κυβέρνηση, στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δεν μπορούν να κατατίθενται τροπολογίες εν πολλοίς και άσχετες με αντικείμενο", είπε ο Β. Μειμαράκης

Ο κ. Μεϊμαράκης τηλεφώνησε στον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο και του εξήγησε ότι πρέπει να σταματήσουν πρακτικές, που απαξιώνουν το κοινοβούλιο, όπως η κατάθεση τροπολογιών σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που έρχονται στη Βουλή για κύρωση.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι έχει τη διαβεβαίωση πως στο μέλλον δεν πρόκειται να υπάρξουν φαινόμενα "παρείσφρησης" άσχετων τροπολογιών στο νομοσχέδιο.

Αφορμή για την παρέμβαση του προέδρου αποτέλεσαν δύο τροπολογίες σε υπό κύρωση Πράξη για τον κώδικα είσπραξης δημόσιων εσόδων, που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης  χαρακτήρισε θετική την τοποθέτηση του κ. Μεϊμαράκη.

"Πρέπει οι ΠΝΠ να έρχονται σε εξαιρετικές περιπτώσεις, που να δικαιολογούν το έκτακτο. Όλες οι τροπολογίες να έχουν ένα και μόνο άρθρο με περιεχόμενο σχετικό με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο", είπε ο κ. Λαφαζάνης.