Ολυμπιακός: Η επόμενη ημέρα

Μέχρι το 86ο λεπτό του αγώνα στο Πάρκο των Πριγκήπων, ο Ολυμπιακός κρατούσε στα χέρια του την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Πρόκριση στη φάση των 16 της συγκεκριμένης διοργάνωσης δεν είχε επιτευχθεί ξανά από την πέμπτη κιόλας αγωνιστική για τους Πειραιώτες και δεν έμελλε να συμβεί ούτε φέτος.

Ο Ολυμπιακός κρατά το γεγονός ότι πάλεψε στα ίσια με την Παρί, σε έναν αγώνα που δε θα του έλεγε κανείς τίποτα, αν έχανε. Λίγο έλειψε να κρατήσει το εκτός έδρας αήττητο φέτος στην Ευρώπη, κάτι που πριν μερικά χρόνια ήταν όνειρο άπιαστο.

Από το παιχνίδι που στον Πειραιά θεωρούσαν για "χαμένο" ήδη από την ημέρα του καταρτισμού του ομίλου, προέκυψαν κάποια γεγονότα και βρήκαν και ορισμένα συμπεράσματα.

Πρώτο και κύριο είναι το γεγονός ότι ο Κώστας Μήτρογλου τραυματίστηκε και θα μείνει εκτός για ένα μήνα. Αυτό που προβληματίζει πρωτίστως είναι ότι θα χάσει τον αγώνα με την Άντερλεχτ στο Γ. Καραϊσκάκης, όπου οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται τη νίκη για να πανηγυρίσουν την πρόκριση.

Ένας άλλος απών από τον αγώνα εκείνον θα είναι ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες. Η απουσία του Μανιάτη, σε συνδυασμό με την εμφάνιση του Τσόρι που δεν έπεισε -και λόγω ταχύτητας- επαναφέρει στο προσκήνιο τον πάλαι ποτέ "τελειωμένο" Μασάντο, ο οποίος πιθανότατα θα πάρει θέση βασικού.

Στον Ολυμπιακό προβληματίζονται για τις ατομικές ενέργειες και τα σκαμπανεβάσματα της απόδοσης του Βάις και στο λιμάνι του Πειραιά δεν είναι λίγοι πλέον όσοι τον χαρακτηρίζουν "δεύτερο Στοχ", με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε ξεκαρτάρισμα υλικού το χειμώνα και πιο πολύ το καλοκαίρι, καθώς η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου προσφέρεται για προσθήκη στη μεσαία γραμμή, μιας και η ομάδα θα συνεχίσει στην Ευρώπη.

Όσο η ομάδα αγωνίζεται, θα προκύπτουν αλλαγές στον επικείμενο σχεδιασμό.

Ήρθε η ώρα, πάντως, απόντος του Μήτρογλου, κόντρα στην Άντερλεχτ, να καθαρίσει την υπόθεση-πρόκριση ο ίδιος ο Χαβιέ Σαβιόλα...

Λογικά, στο πρωτάθλημα θα δούμε και τον Σέρβο Σκέποβιτς.