“Ψυχρολουσία” στο 90′ για τον Ολυμπιακό στο Παρίσι

Μέχρι το 90' του σημερινού παιχνιδιού με την Παρί Σεν Ζερμέν, ο Ολυμπιακός βρισκόταν και με τα δύο πόδια στη φάση των 16 του Champions League. Και, ξαφνικά, δέχτηκε... διπλή τρικλοποδιά, καθώς Παρί Σεν Ζερμέν και Μπενφίκα σκόραραν σε εκείνο ακριβώς το λεπτό, αναγκάζοντας τους "ερυθρόλευκους" να μην πάνε με... αέρα στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, κόντρα στην Άντερλεχτ.

Στο Παρίσι, το γρήγορο γκολ του Ιμπραΐμοβιτς στο 7ο λεπτό, μετά από πάσα του δαιμόνιου Φαν Ντερ Βιλ, “μούδιασε” τους παίκτες του Ολυμπιακού, που δεν έκαναν καλό πρώτο ημίχρονο, καθώς δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Σιρίγκου.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε ραγδαία με την έναρξη του δεύτερου μέρους, όταν ο Βεράτι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα, γεγονός που μετέβαλε τις ισορροπίες προς όφελος των “ερυθρόλευκων”.

Ωστόσο, ακόμα και με το αριθμητικό του πλεονέκτημα, ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να “πατήσει” στην περιοχή της Παρί, ενώ κινδύνεψε και να δεχτεί γκολ στις αντεπιθέσεις των Γάλλων.

Το “γόρδιο δεσμό” για τον Ολυμπιακό έλυσε ο Μανωλάς στο 80', με σουτ από κοντά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χολέμπας και κόντρες μέσα στη μικρή περιοχή.

Όμως οι Γάλλοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ο Ουρουγουανός Καβάνι λίγο πριν από τη συμπλήρωση του 90λέπτου βγήκε στην πλάτη της άμυνας των “ερυθρολεύκων” και νίκησε με πλασέ τον Ρομπέρτο, γράφοντας το τελικό 2-1 υπέρ της Παρί.

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Ολυμπιακός έμεινε στους 7 βαθμούς, όσους έχει και η Μπενφίκα, που με γκολ του Ροντρίγο επίσης στο 90' πήρε τη νίκη κόντρα στην Άντερλεχτ με 3-2 στο άλλο παιχνίδι του ομίλου.

Τι σημαίνει αυτός ο συνδυασμός αποτελεσμάτων; Ότι ο Ολυμπιακός κρατά την τύχη του στα χέρια του, καθώς με νίκη κόντρα στην Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη δεν του στερεί κανείς την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μάλιστα, μπορεί να προκριθεί ακόμα και με ήττα, αρκεί να ηττηθεί παράλληλα και η Μπενφίκα από την Παρί Σεν Ζερμέν. Χρειάζεται, δηλαδή, καλύτερο ή ίδιο αποτέλεσμα με τους Πορτογάλους – και λογικά αυτό είναι κάτι παραπάνω από εφικτό.