Ο καταναλωτισμός βλάπτει τον έρωτα!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Journal of Couple and Relationship Therapy”, τα ζευγάρια που δεν χαρακτηρίζονται από μεγαλομανία και υλισμό έχουν πιο δυνατή και υγιή σχέση, με αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά οι πιθανότητες διαζυγίου ή χωρισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1734 ζευγάρια, τα άτομα που κυνηγούν με μανία το χρήμα και τις ανέσεις, ρισκάρουν σε καθημερινή βάση την προσωπική τους ηρεμία και ευτυχία.

Η ανάγκη τους για όλο και περισσότερα υλικά αγαθά, τους ωθεί σε μια υπέρμετρη καταναλωτική μανία που έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται «οικονομικό στρες» και άγχος στην οικογένεια. Ο εθισμός στην κατανάλωση διαταράσσει τις ισορροπίες και φέρνει προβλήματα, γκρίνια και ένταση στις σχέσεις.

Αντιθέτως, οι άνθρωποι που αναγνωρίζουν τις πραγματικές αξίες της ζωής και δεν έχουν εξάρτηση από την ύλη και το χρήμα, σίγουρα έχουν περισσότερες πιθανότητες να ευτυχήσουν και να διατηρήσουν σε βάθος χρόνου την οικογένεια τους ενωμένη.