Βενιζέλος: Δεν υπάρχει θέμα για άνοιγμα των ομαδικών απολύσεων

Αισιόδοξος για το κλείσιμο των θεμάτων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ακολούθησε τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ερωτηθείς σχετικά με τα θέματα των ΕΑΣ και των πλειστηριασμών, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε πως ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση. Σε ερώτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα ομαδικών απολύσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και επανέλαβε πως ισχύει ό,τι έχει πει η κυβέρνηση.

Για το εάν συζητήθηκε με τον πρωθυπουργό το θέμα της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποβρυχίων, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν συζητήθηκε και σχολίασε ότι "έχει καταντήσει κωμικό", κάνοντας λόγο για "απροσδόκητα εντυπωσιακή συνάφεια με συμφέροντα".

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τόνισε πως επιθυμία του πρωθυπουργού είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις πριν την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό είναι εφικτό.

Κληθείς να σχολιάσει χθεσινή του δήλωση πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπερφορολόγηση, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως "τα στοιχεία δείχνουν ότι ως ποσοστό επί του ΑΕΠ τα έσοδα είναι χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό όρο κατά δυο μονάδες". Όλοι θέλουν να μειωθούν οι φόροι, δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος και αρνήθηκε πως η τρόικα πιέζει για αυξήσεις στη φορολογία.