Όταν ο Σαρκοζί πήγε να… λιντσάρει τον Παπανδρέου !

Ένα άγνωστο μέχρι τώρα περιστατικό από την εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πρωθυπουργός αναφέρει στο (αδημοσίευτο ακόμα) βιβλίο του ο Ισπανός πρώην πρωθυπουργός, Χοσέ Θαπατέρο.

Αποσπάσματα του βιβλίου, με τίτλο “Το Δίλημμα”, έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, και από αυτά προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι ο τότε Γάλλος πρωθυπουργός, Νικολά Σαρκοζί, κινήθηκε απειλητικά κατά του Γ. Παπανδρέου πριν τη Σύνοδο των G20, στις Κάννες, το Νοέμβριο του 2011, εξαιτίας της περίφημης πρωτοβουλίας του τότε Έλληνα πρωθυπουργού για δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο Νικολά Σαρκοζί, βλέποντας τον Γιώργο Παπανδρέου πάτησε σε μία καρέκλα, προσπαθώντας να ανέβει στο τραπέζι, και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του, φωνάζοντας “είσαι ένας γα...μένος ψυχοπαθής” και ότι θα έθετε σε κίνδυνο την Ευρωζώνη με την απόφασή του.

Μάλιστα, η μαρτυρία αυτή φαίνεται να έχει βάση, καθώς εκείνες τις μέρες η γαλλική εφημερίδα LLe Canard Εnchaine είχε αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι ο Νικολά Σαρκοζί ήταν εξοργισμένος με τον Γιώργο Παπανδρέου για την πρωτοβουλία αυτή, και έλεγε σε υπουργούς του πως “ο Παπανδρέου είναι μα...κας, πραγματικός μα...κας”.