Εξεταστική Επιτροπή για τα υποβρύχια ζητά επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την παραχώρηση των Ναυπηγείων του Σκαραμαγκά σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα και το σκάνδαλο με τα υποβρύχια κατέθεσε, όπως είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό, ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο της κατηγορίας τοποθετείται ο Ε. Βενιζέλος.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν τη σύσταση της επιτροπής ώστε η Ελληνική Βουλή να εξετάσει σε βάθος τις αιτίες που οδήγησαν στο κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και στην εγκατάλειψη των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού, με στόχο:

− να ξαναλειτουργήσουν άμεσα τα Ναυπηγεία με πλήρεις λειτουργίες και διευρυμένη δραστηριότητα στους τομείς της κατασκευής και της

− να παραληφθούν τα υποβρύχια,

− να αποκατασταθούν οι θέσεις εργασίας και,

− να αναζητηθούν οι ευθύνες, πολιτικές καταρχήν και, εάν από την έρευνα στοιχειοθετηθούν, και ποινικές.

"Τον περιμένουμε..."

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, που με εκτενέστατο ενημερωτικό σημείωμά του θέτει 18 σημεία με τα οποία υποστηρίζει ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί “βατερλό”, καθώς “είναι ένα κείμενο διαφυγής που δεν μπορεί όμως να λειτουργήσει ως οδός διαφυγής για τον κ. Τσίπρα και το στενό του κύκλο”.

“Η πρόταση που μετά από δυστοκία 40 ημερών κατέθεσε ο  ΣΥΡΙΖΑ  σήμερα,  παρά  τη  σοβαροφάνειά  της,  είναι  “απορία  ψάλτου  βήξ”. Δεν υπάρχει καμία απάντηση “για την ταμπακέρα”. Για τα σκληρά ερωτήματα που απηύθηνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον  κ. Τσίπρα  στην  πρόσφατη  συζήτηση  για  την  πρόταση  δυσπιστίας. Το κείμενο που  κατέθεσε  ο  ΣΥΡΙΖΑ  σήμερα  είναι  μια  εύσχημη  υπεκφυγή.  Δεν  θα  περάσει. Ο  κ. Τσίπρας είναι  αναγκασμένος  να  έρθει  στη  Βουλή  γιατί  αυτοεγκλωβίστηκε  στις  συκοφαντίες  του  και οφείλει πλέον πολλές κρίσιμες απαντήσεις. Τον περιμένουμε...”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ενημερωτικό σημείωμα του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η απάντηση του ΠΑΣΟΚ: