Σπάρτη: Εθελοντικός πυροσβεστικός σταθμός στον Ευρώτα

Εγκαινιάστηκε και λειτουργεί στη Μυρτιά του δήμου Ευρώτα ο πρώτος εθελοντικός πυροσβεστικός σταθμός Β' τάξης στη Λακωνία, υπαγόμενος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου.

Αναπόσπαστο κομμάτι για την υλοποίηση του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού ήταν η ενεργή παρουσία του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, πυραγού Κωνσταντίνου Γραφάκου, ο οποίος έδωσε τις κατευθύνσεις για τη δομή, την εγκατάσταση και εύρυθμη λειτουργία του.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σε πανηγυρική ατμόσφαιρα από τον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, παρουσία του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασιλείου Παπαγεωργίου, του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Θανάση Δαβάκη, του περιφερειάρχη Πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχου Κωνσταντίνου Γιόβα, βουλευτών του νομού, της αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, Ντίας Τζανετέα και εκπροσώπων του δήμου Ευρώτα.

Ο νέος πυροσβεστικός σταθμός, με το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του δίνει την δυνατότητα άμεσης επέμβασης σε ζητήματα πολιτικής προστασίας και κοινωνικής ασφάλειας, βασισμένος πάνω στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, όπως επισημαίνεται από τον δήμο Ευρώτα.