Απεργία μέχρι την Παρασκευή για τους διοικητικούς του Παν. Αθηνών

Νέα τριήμερη -72ωρη- απεργία για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή έχουν εισηγηθεί στην ομοσπονδία τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι την Τρίτη 26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση, προκειμένου να εξετάσουν την πρόταση των πέντε σημείων του υπουργείου Παιδείας για τη διοικητική αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων.

Η γενική συνέλευση του συλλόγου, που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, ακυρώθηκε, μετά την προσφυγή του Δημοσίου στη δικαιοσύνη, με το αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι υπάλληλοι τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Γενική συνέλευση πραγματοποιούν την Τρίτη και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις τους.

Είναι εξαιρετικά πιθανό η πλάστιγγα να γείρει υπέρ της συνέχισης της απεργίας, με δεδομένη και τη θέση της Συγκλήτου του ΕΜΠ, ότι το Ίδρυμα βρίσκεται σε ουσιαστική αδυναμία λειτουργίας εξαιτίας της διαθεσιμότητας.