Θέρμανση και πολυτέλεια με ενεργειακά τζάκια ξύλου

Θέρμανση και πολυτέλεια με ενεργειακά τζάκια ξύλου

Υψηλή αισθητική, design και αίσθημα θαλπωρής σε όλο το σπίτι

Τα ενεργειακά τζάκια αποτελούν έναν ξεχωριστό τρόπο για να ζεστάνετε τον χώρο σας. Εκτός από το γεγονός πως σας επιτρέπουν να θερμάνετε ομοιόμορφα ολόκληρο το σπίτι σας, χαρίζουν στον χώρο ένα αίσθημα θαλπωρής. Τα σύγχρονα ενεργειακά τζάκια χάρη στο design και την υψηλή τους αισθητική, εκτός από θερμότητα, χαρίζουν και πολυτέλεια, μαγνητίζοντας κάθε βλέμμα.

Τα ενεργειακά τζάκια ξύλου αποτελούν μια βασική κατηγορία. Προσφέρουν μεγαλύτερη θερμική απόδοση με χαμηλή κατανάλωση ξύλου, υψηλή θερμική ισχύ, ενώ είναι οικολογικά, αφού διαθέτουν σύστημα μετάκαυσης για χαμηλές εκπομπές CO, και ρύπων.

Τύποι ενεργειακών τζακιών ξύλου

Τα ενεργειακά τζάκια ξύλου χωρίζονται σε δυο τύπους:

Αερόθερμα (ζεσταίνουν αέρα)

Καλοριφέρ (ζεσταίνουν νερό)

Ανεξάρτητα από τον τύπο που θα επιλέξετε και στις δυο περιπτώσεις η θερμική ενέργεια δημιουργείται από την καύση του ξύλου σε ειδικό θάλαμο αέρος ή νερού.

Αέροθερμα

Σε αυτό τον τύπο ενεργειακού τζακιού ξύλου ο ζεστός αέρας μεταδίδεται είτε μέσω ηλεκτρικού ανεμιστήρα είτε μέσω της ελεύθερης φυσικής ροής, στον χώρο που είναι εγκατεστημένο το τζάκι. Μέσω καναλιών υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς του παραγόμενου ζεστού αέρα έως και 15 μέτρα μακριά για να μπορέσουμε να ζεστάνουμε ολόκληρο το σπίτι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και τα ένθετα τζάκια που μας επιτρέπουν να μετατρέψουμε μέσα σε μια ημέρα χωρίς μερεμέτια ένα παραδοσιακό τζάκι σε ενεργειακό.

Καλοριφέρ

Τα συγκεκριμένα τζάκια λειτουργούν όπως ακριβώς και ένας λέβητας. Ζεσταίνουν το νερό και μέσω της υδραυλικής εγκατάστασης θέρμανσης και των σωμάτων καλοριφέρ μεταφέρουν ομοιόμορφα την θερμότητα στο σπίτι. Παράλληλα ζεσταίνουν και το boiler ώστε να υπάρχει ζεστό νερό προς χρήση.

Ανεξάρτητα από το είδος του τζακιού, αυτό που έχει πραγματικά σημασία είναι να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, να διαθέτει εγγύηση ορθής λειτουργίας καθώς και πιστοποίηση άριστης απόδοσης και ποιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.starfire.gr