Ιστορικές φωτογραφίες του ΟΗΕ παρουσιάζονται για πρώτη φορά

Τα Ηνωμένα Έθνη αποφάσισαν να πουν την ιστορία τους και να αναδείξουν μείζονα παγκόσμια προβλήματα, παρουσιάζοντας στο κοινό μια συλλογή ντοκουμέντων από τα σχεδόν 70 χρόνια της ιστορίας του Οργανισμού. 

Με το τίτλο Unearth (Ξεθάβοντας: κάτι που κρύβεται, χάνεται, ή κρατείται κρυμμένο μυστικό), δεκάδες φωτογραφίες, αφίσες, βίντεο και ηχογραφήσεις εκτίθενται για πρώτη φορά στο κοινό, σε μια πρώην αποθήκη κοντά στην Έδρα του Οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

"Αν η ιστορία είναι η καταγραφή της ανάπτυξης της ανθρώπινης κοινωνίας, η έκθεση αυτή μας βοηθά να κατανοήσουμε τον εξαιρετικό και ευρύ ρόλο που έχει παίξει ο ΟΗΕ στη διαμόρφωση της ανθρώπινης ιστορίας στις τελευταίες επτά δεκαετίες" δήλωσε ο βασικός διοργανωτής της έκθεσης , που θα διαρκέσει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Η έκθεση πολυμέσων περιλαμβάνει 40 φωτογραφίες που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1950, αφίσες από εκστρατείες του Οργανισμού καθώς και ένα ευρύ φάσμα ντοκουμέντων βίντεο και ήχου που σπάνια έχουν εκτεθεί στο ευρύ κοινό. 

Επιπλέον, εκτίθενται και έργα διάσημων καλλιτεχνών που ενέπνευσαν το έργο των Ηνωμένων Εθνών, όπως του Χουάν Μιρό και του Μαρκ Σαγκάλ.